Biokaasu Punto

1 kommentti

Fiat Punto Natural Power maakaasuauto on ollut vuoden markkinoilla.
Suomesta poistui biokaasun 20xdieselvero 1.1.2004. Näistä aiheista keskusteltiin toisaalla kohdassa verotus. Veroesteiden poistamisesta ilmoitti Tuulilasi lehti 3 pv verkkosivuilla syksyllä -03. 3 pv:n kuluttua ilmoitus katosi ! Mitään ei ole sen jälkeen enää kuulunut, muuta kuin mitä me jotkut keskusteltiin verotusotsikon alla.

Hollannissa maakaasu on yleinen polttoaine henkilöautoissa, muuntosarjoja on yleisesti kaupan mihin bensa-autoon tahansa.

Jos tällaiseen ratkaisuun joku päätyisi, niin missä sitä Suomessa tankkaisi?

Lisäys 31.07.
Göteborgin kaupunki satsaa tosissaan biokaasutekniikkaan.
Kaupunki ostaa 25 kpl Punto Bipower autoja omaan käyttöön. Nämä käyvät ja kulkevat sekä bensalla että biokaasulla. Kaupunki suunnittelee hankkivansa 500 kpl näitä parin vuoden sisällä.
Voisiko Espoo ja Helsinki olla "edelläkävijöitä" hankkimalla parkki-liisoille maakaasuautoja?

[SixPack muokkasi tätä viestiä 31.07.2004 klo 15:51]
  
  • Jotenkin voisin kuvitella, että eräät tahot miettivät kuumeisesti miten pystyvät tulevaisuudessa rankaisemaan maakaasu(yksityis)autoilijoita. Tunnetustihan suomalaisessa liikennepolitiikassa yksityisautoilu on syntiä, josta tulee rangaista kovimman mukaan. Tämä voipi olla syy, että asiasta ollaan oltu niin hiljaa.

    Tankkausasemia ei ainakaan pk-seudulla liene muita kuin Ruskeasuon bussivarikko ja sinne ei varmaan henkilöautoaan pääse tankkaamaan.

    Ruotsissa on tällä hetkellä 50 yksityisautoilijoidenkin käytössä olevaa maakaasutankkauspistettä. Lisäksi maakaasua käyttävät autoilijat saavat alennuksia pysäköinnistä (ainakin Tukholmassa).

    [Zilo muokkasi tätä viestiä 20.07.2004 klo 13:16]
      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit