Accordin nykiminen

1 kommentti

Onko kukaan muu uuden (-05) Accordin (Tourer 2.0) omistaja törmännyt seuraaviin ongelmiin:

1. Kaupunkiajossa tulee todella helposti "kengurubensaa". Kaasun painallus tai jalan nosto kaasulta aiheuttaa toisinaan huomattavaa nykimistä. Eli "ryömintävauhdeissa" tulee tuskanhiki otsalle. Vaivaa on jo kerran takuukorjattu, mutta ongelma ei poistunut kokonaan. Uusi yritys on taas viikon kuluttua.
2. Kytkinpoljin "naksuu". Kytkinmekanismi rasvattiin takuuhuollossa, mutta vaiva on palaamassa takaisin vajaan kuukauden jälkeen.

Kiinnostaisi tietää, josko joku on päässyt kyseisistä vaivoista eroon (muuten kuin vaihtamalla autoa). Kyseiset vaivat ovat alkaneet ärsyttää ja ovat äärimmäisen kiusallisia, koska auto muuten on ollut koko 20tkm ajan laadukas. Lisäksi auto on huomattavan vauhdikkaan näköinen verrattuna moneen muuhun konservatiiviseen kilpailijaansa.

Hyvännäköinen mutta huonotapainen?

  
  • Monissa uusissa autoissa on sähköinen kaasupoljin ja se usein aiheuttaa mainitsemasi kaltaista "toimintaa". Eli kyseessä siis ominaisuus, ei vika.

    Se mikä ominaisuutta pahentaa voi olla myös tehokkaammissa moottoriversioissa käytetty "kevyempi" vauhtipyörä, jonka olemassaolo on helppo havaita käyttämällä moottorijarrutusta, jolloin auto käyttäytyy kuin olisi painanut voimakkaasti jarrua.

    Näin ajosta tulee helposti nykivää ja töksyvää, varsinkin ruuhkajonossa ajettaessa. Vinkiksi voisin antaa, että jos/kun ajelet jonossa, yritä jättää edelläajavaan reilu väli ja käytä mahdollisimman suurta vaihdetta, jolloin nykivyys huomattavasti lievempää.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit