Opel boikottiin!

16 kommenttia

Siemens, Opel, Bosch ja AEG on asetettava kuluttajaboikottiin, sillä näissä firmoissa painostetaan työntekijöitä tekemään säännöllisiä, palkattomia lisätunteja sekä luopumaan osasta lomakorvauksia.

Siemens on jo toteuttanut tämän työntekijöiden riistämisen mallin. Se sai työntekijät suostumaan tällaiseen alistamiseen uhkaamalla siirtää tuotannon ulkomaille. No, senhän se tekee joka tapauksessa, kun nyt säästää työntekijöiden ilmaisella työllä niin paljon rahaa, että voi viiden vuoden kuluttua rakentaa tehtaan vaikkapa Indonesiaan...

Ymmärrän, että nykymaailmassa kilpaillaan, mutta se ei saa tapahtua jo ennestään työtätekeviä kuihduttamalla kun samaan aikaan ylin johto ja osakkeenomistajat nostavat hirmuosinkoja ja saavat satojen tuhansien eurojen erorahoja!!

IP: ei tallennettu

  
 • Näistä jättiosingoista on mielenkiintoista tietoa.
  Suomesta vietiin erilaisia bonuksista- ja osingoista saatua selvää rahaa € 70,9 miljardia. Näin huikea rahamäärä vietiin Suomesta ulos v. -03. Muihin EU-jäsenvaltioihin verrattuna Suomi on lainsäädännöllisesti kehitysmaatasolla ja listataan "roistovaltioksi" EU:n sisällä. Koto-Suuomessa meille kiillotetaan puhtoinen lintukotokuva jossa kaikki on hyvin ja puhdasta muihin maihin verrattuna.

  Viedäänkö Englannista, Saksasta, Ranskasta tällaisia jättisummia ulkomaisille pankkitileille makaamaan. Ei viedä. Sen kieltää jo laki muissa EU jäsenmaissa. Suomen lainsäädäntö mahdollistaa kuppaamaan tämän maan vaikka tyhjäksi.
  Ulkomaalainen yritys voi myös yhtä helposti ostaa Suomalaisen yrityksen, potkaista työntekijät pihalle, ja siirtää toiminnan muualle. Lainsäädäntömme salli nämä menetelmät. Siihen on oiva työkalu keksitty. YTV-neuvottelut. Tämä sallii kaiken, ja sitä käytetään hyvällä menestyksellä. Ontuva ja vanhentunut lainsäädäntömme kannustaa tällaiseen menettelyyn, sekä puuttuvat talousrikostutkijat. Eikös Uoti väitellyt itsensä tohtoriksi istuessaan linnassa? Tämä vielä veronmaksajien kustannuksella! Eiköhän liene hänelläkin nyt homma hyvin hanskassa.

  Osakkeenomistajat nostavat ulospotkitun henkilöstän palkan osinkoina, joka sitten siirretään ulkomaille. Jäisi edes se n. € 71 miljardia Suomeen, mutta ei, ja homma jatkuu....!!

    
 • Lainaus:
  19.07.2004 klo 14:55 SixPack kirjoitti
  Näistä jättiosingoista on mielenkiintoista tietoa.
  Suomesta vietiin erilaisia bonuksista- ja osingoista saatua selvää rahaa € 70,9 miljardia. Näin huikea rahamäärä vietiin Suomesta ulos v. -03. Muihin EU-jäsenvaltioihin verrattuna Suomi on lainsäädännöllisesti kehitysmaatasolla ja listataan "roistovaltioksi" EU:n sisällä. Koto-Suuomessa meille kiillotetaan puhtoinen lintukotokuva jossa kaikki on hyvin ja puhdasta muihin maihin verrattuna.

  Viedäänkö Englannista, Saksasta, Ranskasta tällaisia jättisummia ulkomaisille pankkitileille makaamaan. Ei viedä. Sen kieltää jo laki muissa EU jäsenmaissa.


  Ei laki sitä estä, mutta siellä ei ole samanlaista syytä viedä rahaa ulkomaille, kuin täällä sosiaalidemokraattisessa (lue sosialistisessa) Suomessa. Ainut pointti, miksi rahaa joudutaan viemään ulkomaille on ettei verottaja pääse siihen niin helposti käsiksi. Suomessa kun menee älyttömät varallisuus ja perintöverot. Jos varakas henkilö kuolee, ei esim Luxemburgissa olevista varoista mene tuota Suomen kommunistista perintöveroa, jollei niitä itse verottajalle ilmoita. On se prkl kun työllä tienatuista säästöistä, mistä on maksettu yhdet maailman kovimmista veroista, joutuu vielä perilliset maksamaan uudet öky verot.

  Niin kauan, kun ihmiset äänestää sosialisteja, maamme rahavirta jatkuu ulos, miettikääs sitä!!

    
 • Lainaus:
  19.07.2004 klo 16:21 individual kirjoitti
  On se prkl kun työllä tienatuista säästöistä, mistä on maksettu yhdet maailman kovimmista veroista, joutuu vielä perilliset maksamaan uudet öky verot.


  Tuota minäkään en ymmärrä. Verotuksen pitäisi olla yhdenkertaista, teoriassa. Miten se on yksinkertaista juuri tuon takia. Perillisten pitäisi saada koko potti ilman veroja ja jatkaa siitä mihin jäätiin ja kerryttää sitä lisää.

    
 • Varmaan ihan kivaa politikointia, mutta TM keskustelupalstaan ja alihakemiston "UUDET AUTOT" alle aivan turhaa jauhantaa....

  Älä sitten Anders osta mitään missä on Siemens, Bosch, AEG tai Opel kamaa - OSTA JAPANILAISTA - ja juo riisiviinaa!!!

    
 • Mietis vähän Zeta!
  Jos lopuilla rahoilla mitä Suomeen jää, ostetaan Japseja, kärrätään rahat silloin Vinkuintiaan. Parempi silti EU:n sisälle, jolloin pitkän ajan korot ja työttömyys pysyy edes jossain maassa jossa olemme talouspoliittisesti sitoutuneet (lue vaikka autot) ja liittoutuneet. Jos kaikki ostaisivat eurotuotteita menisi meillä kaikilla paremmin. Mutta tietenkin suomalaisten on sankoin joukoin ostettava ne pakolliset Wokkipannunsa, jolloin suuri rahaerä siirtyy Aasiaan, vuodesta toiseen.

  Ollessan pääministeri, piti Lipponen linjapuheen Suomen työttömyydestä. "Ei johdu Suomesta meidän huono työllisyystilanne, koska USA:n markkinakorot ja ostovoima...jne". Euroopassa pätee sama Saksaan. Jos Saksan talousmahdilla menee hyvin, menee Suomellakin hyvin. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  Kuten Mie Ite totesi, liikaa punaista väriä johdossa, joka ajaa vain ja ainoastaan omia etuja. Siksi on perittävä autoilijoilta kaikissa veromuodoissa yhtä paljon kuin palkka- ja tuloverotuksessa!

  Missä muussa maassa tehdään näin maailmassa??

    
 • Jos ostetaan japseja, rahat menevät Japaniin. Jos ostetaan Ooppeleita, rahat menevät USA:aan. Myös kaikki Volvon, Mazdan, Jaguarin, Aston Martinin ja Range Roverin ostajat rahoittavat USA:ta.

  Suomessa on niin pienet palkat ja hirveät verot, että asumiskulujen jälkeen jää autoiluun vähän rahaa. Siksi suomalaiset ostavat japseja, koska ne kestävät eli ei olla auton takia koko ajan #&%£$!* auki.

    
 • Lainaus:
  19.07.2004 klo 22:48 Anders-Simo kirjoitti

  Suomessa on niin pienet palkat ja hirveät verot, että asumiskulujen jälkeen jää autoiluun vähän rahaa. Siksi suomalaiset ostavat japseja, koska ne kestävät eli ei olla auton takia koko ajan #&%£$!* auki.


  Kyse onkin juuri siitä, mitä eniten arvostaa. Joku laittaa rahansa esim. veneeseen, mökkiin tai asuntoon... Itse ei tarvitse asumiskuluista tällä hetkellä kovin hirveästi välittää, mutta silti kukkarossa on pelkkiä koiperhosia, vaikka olen kokopäivätyössä ja ihan kohtuupalkalla. Ei tarvitse kauaa miettiä, mihin ne rahat kuluvat. 2,5 kuukauden aikana autoon liittyviin "sijoituksiin" on mennyt yli 1200 euroa eikä tässä ole vielä edes vakuutuksia, veroja tai velanmaksuun menneitä rahoja... Summa koostuu mm. polttoaineesta, "uusista" renkaista, parista korjauksesta ja sen sellaisesta... Yhtäkkiä siis huomaan, että kulutan autooni ja siihen liittyviin maksuihin 2/3 osaa kuukausipalkastani kun muutkin kulut otetaan huomioon. Näinollen en ihmettele yhtään, että ihmiset haluavat ajaa mahdollisimman edukkailla autoilla, mutta he käyttävätkin ne ylimääräiset pennosensa esim. matkusteluun tai muuhun huvitukseen, minulla taas sellaiseen ei pahemmin varaa ole.
  :confused:

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 20.07.2004 klo 12:43]
    
 • Audi on erään tiedon mukaan lahjonut Opelin johtoportaasta porukkaa ja nyt Opelilla on huonot alihankkijat... En sitten tiedä onko tämä totta... :confused:

    
 • Lainaus:
  22.07.2004 klo 18:48 Tuomas kirjoitti
  Audi on erään tiedon mukaan lahjonut Opelin johtoportaasta porukkaa ja nyt Opelilla on huonot alihankkijat... En sitten tiedä onko tämä totta... :confused:


  En usko, että kuvio ihan noin menee. Kuulostaa vähän "rikkinäinen puhelin" teorialta, eli juttua on rankasti väritetty. Käytännössä homma on varmaan niin, että Audi on napannut itselleen hyviä työntekijöitä Opelilta maksamalla parempaa palkkaa ja näin vaikuttanut ehkä marginaalisesti Opeliin. Samoja alihankkijoita Opel käyttää siinä missä VAG-konsernikin...

    
 • Kaverini isä puheli tällaista ja jostain kumman syystä se saa tietoon tällaisia asioita. Hän on tekemisissä "tärkeän autoväen" kanssa.

    
 • Lainaus:
  23.07.2004 klo 13:34 Tuomas kirjoitti
  Kaverini isä puheli tällaista ja jostain kumman syystä se saa tietoon tällaisia asioita. Hän on tekemisissä "tärkeän autoväen" kanssa.


  Asioita, joita kutsutaan "suhteiksi". Tällaista tietä juuri kulkevat ne pahimmat juorut.. (eli tieto värittyy matkalla, mutta periaate on oikea)Tätinikin on ollut tekemisissä "tärkeän autoväen" kanssa 70 luvulla. Kerrottakoon kaikille, että kyse on Uudenkaupungin autotehtaasta.

    
 • Niin ja miksi Audi tekisi kiusaa Opelille kun niillä on niin erilainen asiakaskuntakin...

    
 • Lainaus:
  26.07.2004 klo 13:11 Tuomas kirjoitti
  Niin ja miksi Audi tekisi kiusaa Opelille kun niillä on niin erilainen asiakaskuntakin...


  Ehkei ihan kaikkien tuotteiden kohdalla. Omega varmaankin kilpaili aikoinaan myös Audin asiakkaista, mutta eipä tuo mikään menestys ollut... Saksan poliisi muuten on käyttänyt pitkään ja menestyksekkäästi Omegaa autonaan.

    
 • Jos Audi olisi kiusannut jota kuta niin ainakin BMW:tä ja Mersua... ei Opelia.

    
 • Mitähän poijaat tuumatte, jospa suomen valtion omistama yritys taas vaihteeksi tekisi lisää noita ilmakauppoja niin saataisiin edes tuo loppukesä taas komiammaksi :innocent: .

    
 • Hyvä idea :grin:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit