Miksi R60 on Suomessa niin kallis?

3 kommenttia

Tulipa tässä työmatkalla vilkaistua Volvon hinnastoa USA:ssa.

S60:n perusmalli on täällä 2,5T ($30.640) ja ääripää R ($38.385).

Suomessa tämän parivaljakon listahinnat ovat 2,5T (42.300 €) ja R (79.400 €).

Pähkäilemättä nyt miksi autot ovat Suomessa niin kalliita, huomio kiinnittyy näiden versioiden keskinäisiin hintaeroihin eri markkinoilla.

R on USA:ssa 25% kalliimpi kuin 2,5T. Suomessa lisähintaa laskutetaan huimat 88%! Siis prosenttiyksiköissä yli 3 kertaa enemmän.

Osaisikohan joku Volvon maahantuontia tunteva perustella miksi meitä rankaistaan tällaisella lisähinnalla?

Arvaus: 2,5T:n lisävarusteet ovat Suomessa niin kalliita, että R on pakko viedä vielä kalliimaksi. Toisin sanoen huippumallin pitää olla kalliimpi, kuin mitä halvempi versio viimeisen päälle varusteltuna olisi. Lisätehoa lukuunottamattahan tavalliseen 2,5T:nkin saa aktiivialustan, yms.

Tämä vain hintavertailuna ottamatta kantaa R60:n haluttavuuteen muuten.

[PropJock muokkasi tätä viestiä 07.06.2006 klo 03:16]
  
 • Kyllä sillä on luultavasti eniten merkitystä miten kilpailijat omat tuotteensa hinnoittelevat. Jos volvo haluaa profiloida S60R:n tuohon luokkaan niin hinta määräytyy sen mukaan. Toki noilla lisävarustejutuillakin voi olla merkitystä.

    
 • MIKSI uudet pirssit ovat yleensäkin ylihintaisia rakkaassa kotimaassamme?!?
  -En keksi järkeen käyvää syytä.

    
 • EU:n harmonisointipäätöksen mukaisesti autotehtaiden tulee hinnoitella tehdashinnat yhteneviksi koko unionin alueella. Tällä päätöksellä Suomeen tuotujen autojen hinnat nousivat.

  Kun tähän lisätään iki-ihana autoveromme sekä maahantuojien ja jälleenmyyjien vapaasti kilpailun puuttuessa lisäämät katteet, niin päädymme noihin hintoihin, jotka me täällä susirajalla maksamme.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit