Ladan maahantuonti loppui

7 kommenttia

Euroopan unioni on taas näyttänyt tarpeellisuutensa: Ladan maahantuonti loppui, koska yhdessäkään Lada-mallissa ei ole edes lisävarusteena ABS-jarruja, vaikka sellaiset vaaditaan nykyään uusiin autoihin vakiovarusteeksi.

Pitäisikö nyt juhlia, surra vai tuntea sääliä Ladaa kohtaan? Lada on aina ollut kehnon auton maineessa, ja nyt sen myynnistä on päästy eroon, ainakin toistaiseksi. Lada-uskolliset, joihin minä en lukeudu, ovat näreissään.

Meneekö Ladoja valmistava AvtoVaz siitä mistä aita on matalin, eli virittelee nykyiseen 110-malliin abs-jarrut, ja tulee taas Suomeen, vai tullaanko kokonaan uudella mallilla? Lada Calina pitäisi esitellä tämän vuoden joulukuussa Tuulilasin tietojen mukaan. Emme varmaankaan pääse Ladasta lopullisesti eroon.

  
 • No valtio maksakoon sitten kaikille suomalaisille sellaiset autot, joissa on abs. Kestää muuten 30 vuotta ennenkuin kaikilla suomalaisilla on varaa ostaa abs-jarruinen auto. Vuonna 2034 on sitten kivaa ajella vuosimallin 04 autolla, joka on turvallinenkin, kun siinä on abs!

  Mutta onhan se Lada toki kehno.

    
 • Pitäisikö ryhtyä pitämään kansallista vapaapäivää asian kunniaksi. Onko tämä viimeinen virstanpylväs Venäjän ikeen alta pääsystä?
  Tietenkin Karjalan voisi samalla palauttaa, on hienot maisemat, erämaat ja hyvät kalavedet. Onhan se meiltä väkisin otettu, joten....?

    
 • Uusi Lada Niva ainakin on hieno auto, koneesta vain puuttu tehoa ja autosta ABSit. Lada on hyvä talviauto ajella vaikka lämmityslaite on vähän sellainen ja tällainen. Olen surullinen jos Lada joutuu lähtemään... :frowning:

    
 • Ladaanhan saa kotimarkkinoillaan niin ohjaustehostimen, airbagin, ABS-jarrut kuin ilmastoinninkin. Muistaakseni ongelma oli vain se, että ne eivät ole tyyppihyväksyttyjä varusteita. Tiedä sitten onko tuo nyt niin iso menetys, jos tuonti todella loppuu.

    
 • Olisi se kiva nähdä Ladoja liikenteessä. Kyllä ne ihan siedettäviä autoja mut ei hyviä autoja.

    
 • Se vaan on halpa keksintö pikkuasoiden hoidossa lähinurkissa missä nopeus alle 70h ja matkat 3-10 km.
  :innocent:

    
 • Uutta Lada Nivaa voitaisiin tuoda, vaikka siinä on vähän tehottomat koneet. Tai vaikka Chevrolet Nivaa...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit