Toyota Corollan loppu

8 kommenttia

Vuonna 2007 Toyota Corollaa ei enää ole. Henkilöautotuotannoltaan maailman suurin autonvalmistaja, Toyota, nimeää suosikkimallinsa uudestaan kun mainittuna vuonna on aika esitellä uuden sukupolven Corolla, eikun.... ? Parasta olla hyvä nimi, jos sitä aiotaan kantaa yhtä kauan kuin Corollaa.. Toyota katsoo, ettei kauan samana pysynyt nimi tee enää oikeutta uudelle dynaamisemmalle tuotteelle, jonka nimenkin pitää ilmaista, että auto on läpikotaisin uusi.

Muuten, nimistä puheenollen.. Volkswagen on rekisteröinyt nimen "Rivo", joten sen niminen Volkkari saattaa lähitulevaisuudessa nähdä päivänvalon. Muodostuneekohan Suomessa hitiksi? No, onhan Volkkarilla Polokin. Eikös polo ole joku surkimus tai pitkäaikaistyötön?

Sattuuhan näitä hassuja juttuja. Olihan Mitsubishin Pajerokin kömmähdys. Taisi olla Portugalissa tai Espanjassa kun "pajero" merkitsee miespuolista henkilöä, joka hoitaa omin käsin seksuaaliset tarpeensa.

Ehkä tämän vuoksi moni autonvalmistaja turvautuu numeroihin - niin tylsiä kuin ne ovatkin...

  
 • Joillakin markkina-alueillahan HB corolla on jo Runx...

    
 • Eihän polo ole pahakaan verrattuna tähän,
  http://www.kolumbus.fi/hdnewspaper/volkswagen_transporter.htm

  [jjvi muokkasi tätä viestiä 21.10.2005 klo 11:16]
    
 • Tästä Corolla aiheesta voisi rakentaa aasinsillan seuraavaan:

  Fiat aloittaa retro-500:n tuotannon, joten miksei japsit voisi tuoda vanhan Datsun 100 A:n sopivasti nykyistettynä markkinoille. Olihan vanha 100:n aikoinaan hittimerkki ainakin Suomessa. Ja pieniinpäin on ilmeisesti lähiaikoina autotehtaiden mentävä, mikäli aikoivat pystyssä pysyä. Vallitseva Möhkö&SUV&City-Maasturi&Luxus-buumi on oikeasti järjetön.

    
 • Anders-Simo pystyy varmasti esittämään jonkun linkin jossa tuo kerrotaan. En millään jaksa usko että Corolla nimestä luovuttaisiin. Ihan kuin esim Philip Morris vaihtaisi Marlboro nimen johonkin muuhun.

    
 • Valitettavasti linkkiä ei ole tarjolla; voin vain vedota Autocar-lehden tuoreimpaan numeroon.

  PS: kyllä sen Corolla-nimen saisi minunkin puolesta vaihtaa..

    
 • Mun kohdalta se loppu jo -96. simolla oli vielä vaipat silloin. ja nyt sä oot niin asijantuntija. Mistä tollaisia tulee, Nykäsen Matti heittää parempaa läppää ku sä

    
 • Kait tuo Perpano on OK, tarvii kait hintitkin kulkuneuvon? :innocent:

    
 • Tuskin nimi häviää kaikilla markkina-alueilla. Corollalla kun on erittäin hyvä maine. Toisaalta Euroopassa nimeä saatettaisiin muuttaakkin, sillä Carinan vaihto Avensikseen lisäsi myyntiä, vaikka CarinaE ja Avensis mk1 ovatkin selvästi "samaa sukua". Tosin Carina nimikään ei hävinnyt käsittääksen kaikilta markkinoilta ja eipä ole poissuljettua, että nimi vielä tekisi paluun joskus.

  [A Tapio muokkasi tätä viestiä 22.10.2005 klo 08:56]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit