Maalipinnan suojakäsittelyt

3 kommenttia

Kiinnostaisi kuulla kokemuksia auton maalipinnan suojakäsittelyistä. Uusi auto on jo tilattu ja vielä ennättäisin tehdä jotain jolla vähentäisi alituista vahaustarvetta, etenkin näin talvella.
Tietääkseni vaihtoehtoja on ainakin: Lahega Brightgard (n.100€), Silver Seal (n.200€), Brilliant (n.260€) ja Ditec (n.600€) sekä Perma-Shine (? €) -kestokäsittelyt. Myyntimiesten mukaan jokainen on 'se paras', mutta kilpailijoista ei kuitenkaan suostuttu sanomaan mitään negatiivista! Kulkeeko hinta ja laatu tässä asiassa käsikädessä, ja kauanko kestopinnoite toimii käytännössä? Takuuaika käsittelyille oli yleisesti 2v. lukuunottamatta Lahegaa (1v)
Joka tapauksessa olen kyllästynyt vahaamaan autoa 2-3 kertaa vuodessa, joka näyttää olevan käytännössä minimitarve, ainakin mustalla metallivärillä (nyk.auto Focus vm.-03). Näin vaikka käyttämäni vaha on ollut parhaasta päästä (Autoglym Extra Prot.)

  
 • Ostit ilmeisesti vääränmerkkisen auton.
  Oikea olisi ollut jokin MB -05 koska niiden maalipinta on käsitelty nanolakalla jota ei tarvitse vahata eikä naarmuunnu.

    
 • Edelliseen autooni tehtiin heti uutena Auto Smart Platinum??? kestovahaus heti uutena. Tarkastin auton ennen luovutusta ja pinta oli todella kiiltävä ja virheetön. Sen aikaa, kun auto oli minulla se pysyi yllättävän naarmuttomana. Yleensä jo muutama pesukerta jättää hentoja naarmuja maalipintaan, jotka näkyvät auringon valoa vasten peilatessa. Liekö ollut tämän kestovahauksen ansiota, että naarmuja ei tullut. Tosin kyllä vahasinkin auton käsin muutamaan kertaan.

    
 • Niin, samoja asioita juuri äskettäin kyselin. Threadi löytyy Autotekniikka-foorumista aloituspäivämäärällä 17.12.2004.

  Miksi täälläkin ei voisi olla joku haku, koskapa samat asiat putkahtelevat esiin siellä ja täällä silloin ja tällöin? Tai sitten pitäisi perustaa FAQ jonne ylläpito siirtäisi talteen sellaiset viestit joilla on jatkuvaa kysyntää.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit