auton huolto

4 kommenttia

säilyykö takuu,jos ei käytä merkkihuollossa?

  
 • Väittäisin ettei säily.

    
 • Säilyy, nykyään ei tarvitse käydä merkkihuollossa, muuttui tilanne muistaakseni viimme vuonna.

    
 • Säilyy, kunhan huolto on suoritettu sellaisessa firmassa, jolla on oikeudet tehdä ko. merkin huoltoja.

    
 • Lainaus:
  04.11.2006 klo 22:38 -Onni- kirjoitti
  säilyykö takuu,jos ei käytä merkkihuollossa?  Huomenta. Kertaakaan ei ole tätä aihetta täällä käsitelty ja taas käsitellään.
  Autoa ei tarvitse huoltaa takuun takia ollenkaan, jos siltä tuntuu ja jos huvittaa huollattaa, niin paikan saa ihan itse valita. Voi myös huoltaa itse.
  Takuuaikana näyttövelvollisuus on takuun antajalla. Jos huoltamattomuus tai huollossa ilmenevät laiminlyönnit / puutteet näytetään olevan syynä tuotteessa olevaan virheeseen, niin silloin takuu ei ole valmistajan puolelta voimassa. Silloin pitää sitä takuuta mennä kyselemään sieltä Teboilin huoltamolta tai itseltä, kun ei huollattanut autoa.
  Näitä ovat ohjelmoinnit, hiljaiset kampanjat ja muutokset huolto-ohjelmaan.
  Jokainen tapaus on yksilö, niin sen takia ei pysty yhtä selkeää ohjetta / toimintamallia antamaan.
  Jos autoon tulee ongelmia takuuajan jälkeen, niin silloin ne merkkiliikkeen leimat on arvokaista huoltokirjassa.
  Autosta hajoaa turvatyynyn ohjainlaite. Se maksaa 600,00€ + asennus ja ohjelmointi. Autossa ei merkkiliikeen leimoja ja ostettu toiselta paikkakunnalta.
  Asiakas menee paikalliseen merkkiliikeeseen. Sieltä kerrotaan, että rahalla laitetaan kuntoon. Asiakas ei voi valittaa päätöksestä.
  Asiakas ottaa myyjään yhteyttä. Myyjä sanoo, että olet viimeksi ollut asiakas 2,5 vuotta sitten, myyjäliike ei ota kantaa. Voi valittaa kuluttajavalistuslautakuntaan, mutta ensin piäisi olla jotain valitettavaa, esim. teetetty korjaus.
  Maahantuoja ei ota kantaa, vaan pyytää kääntymään paikallisen merkkiliikeen puoleen. Sama paikka, mistä on jo kerran sanottu, että rahalla korjataan. Ei voi taaskaan valittaa.
  Mitä tekee asiakas, kun auto pitäisi katsastaa ja koelaudassa palaa kallis merkkivalo, joka estää katsastuksen? ? ?

  Sama juttu omassa tutussa merkkiliikeeessä, mistä auto on ostettu ja huollettu. Siellä ystävällinen huoltoneuvoja sanoo, että laitetaan auto kuntoon. Kustannukset laitetaan kolmeen osaan (maahantuoja, korjaamo ja myyjä). Kaiken lisäksi asiakas saa automyyjältä korjauksen ajaksi auton ajoon, ettei tarvitse kävellä tai ajaa taksilla.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit