VOLKKARILLA LIKSA 6380€/KK

9 kommenttia

Kauppalehti kirjoittaa 8.11.06

" Volkswagen palauttaa tuotantoa halpamaista Saksaan. ..Yhtiö on pidentänyt työntekijöiden viikottaista työaikaa 33 tuntiin aiemmasta 29 tunnista ja alentanut tuntipalkkoja 15 eurolla noin 40 euroon".

Tuosta voi laskea saksalaisen duunarin kuukuasiliksan olleen
29 x 55 x 4= 6380€ /kk

Ja nyt sitten kurjistelevat 33 x 40 x 4= 5280€ /kk


Kyllä näiillä ansioilla pitäisi saada kunnon laatua !

:sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

  
 • Nuohan on työnantajan todelliset palkkakustannukset, sis kaikki sivukulut.

  Jos tuo kokonaiskustannus on 5280 euroa, olisi henkilön oma bruttopalkka Suomessa noin 4100 euroa. Paljonkos meidän teollisuudessa maksellaan?

    
 • Ilmankos ne on niin kalliita ne Volkkarit ku noin paljon fyrkkaa menee palkkakuluihin. Mut toisaalta mua käy pikkasen sääliksi noi duunarit ku toi työviikko on noin kauhian pitkä ja noi palkat noin kauhian alhaiset.

    
 • Tietääkö joku paljonko euroopan autoteollisuudessa autonhinnassa (tehtaalla, liukuhihnan päässä) on suoria palkkakustannuksia ja siitä vielä eteenpäin paljonko tuotantoväen palkkakustannuksia?
  Luku saattaa olla yllättävän alhainen, onhan kyse massatuotannosta. Mikä olisi auton hinta jos tuotantoväki työskentelesisi ilman palkkaa, tämän pystyisi laskemaan jos tietäisi em. palkkasuhteet.

    
 • AkiK laski ehkä liian pienet sivukulut? Palkka Suomessa kait reilu 3000? :sunglasses:

    
 • Pudottikohan ne pääjohtajan palkkaakin?? Joka tapauksessa Pischetsrieder lähtee lykkimään VW:lta, tilalle tulee Audi-mies Winterkorn.

  http://www.automobilwoche.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061108/DPA/611070388/1056/REPOSITORY

  [MatLog muokkasi tätä viestiä 09.11.2006 klo 11:13]
    
 • AKIK ja JOXA

  Kyllähän nyt kateelliset pienentelee palkkoja !

  Jos Financial Times ja Kauppalehti kirjoittaa TUNTIPALKKA
  niin kyllä se meikäläisen mielestä on selkeästi se palkka minkä duunari näkee palkkakuitissaan - verot. Palkkakustannukset on se termi, jossa on mukana nuo sotut ja eläkkeet ja tapaturmavakuutukset. Ainakin vähän aikaa sitten se oli n. 21 % kokonaispalkan päälle.

  Voi tietysti olla, että Kauppalehden toimittaja on tehnyt käännöskukkasen. Googlasin vähän VW-sivustoja vaan en löytänyt liksatietoja.


  :grin: :grin: :grin:

    
 • Suomessa kerroin millä tuntipalkasta saadaan palkkakustannukset on
  n. 1.7 . Pitää muistaa että eläkkeen ja sotujen lisäksi pitää maksaa kesä/talvilomakorvaukset, arkipyhät ym. Artikkelin asiayhteydestä kyllä voisi päätellä että siinä tarkoitetaan palkanmaksajalle aiheutuvia palkkakustannuksia.

    
 • Norjaan töihin niin ei tarvi ihmetellä EU:n pieniä palkkoja. :smile: :grin:

    
 • Tapio! En minä ole kateellinen vaikka "hätäpäissäni" muistelin yleiskuluprosentin olevan 75 vaikka kait on 70? :innocent:
  Jokainen mies ja nainen on palkkansa arvoinen! :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit