Kuvat uudesta Maximasta

11 kommenttia

http://www.speedycars.net/wallpaper/nissan_teana.html

Kuvissa esiintyy Nissan Teana, joka autotoimittajain valistuneen käsityksen mukaan on todennäköisesti oleva Euroopassa Maxima-nimellä myytävä edustusauto. Autoa tullaan myymään ainakin 3,5-litraisella V6-moottorilla, josta on otettu maltilliset 231 hevosvoimaa.

Näyttäähän tuo ihan lupaavalta peliltä. Nykyinen Maximahan onkin melko konservatiivinen olemukseltaan.

  
 • On muuten aika typerän näköinen tuo Teanan keula. Mutta luultavasti ne muuttavat sen Euroopassa vastaamaan Nissanin tuoteperheen sukunäköä...

    
 • Tässä ennustamisessa on se ongelma että Euroopassa ja USA:ssa myydään Nissan Maxima- nimellä eri autoja. Euroopan Maxima on USA:ssa Infiniti I35. En tiedä minkä niminen I35 on Japanissa mutta jos se on Teana niin silloin tuo on uusi Euroopan Maxima...

    
 • Jotenkin keula tuo mieleen Vectran ja perä on huonolla menestyksellä kopioitu tulevasta Acura RL:stä

    
 • myydä Tenanakin :sunglasses:

    
 • Nissan Tena Lady V6 3,5 Odour Control :-)

    
 • Nissan Tena Lady; siinäpä vasta auto naisille! Enää puuttuu BMW Viagraa Kaljuille Ukoille 520i.

    
 • Joku tämännäköinen värkki oli amerikoissa liikenteessa jo toissa kesänä. Keulasta kuin Vectra C, sivulta kuin Passat ja takaapäin sitten mitätön japsilook - se siittä sitten!

    
 • Lainaus:
  10.09.2004 klo 10:21 Anders-Simo kirjoitti
  Näyttäähän tuo ihan lupaavalta peliltä.


  Sinähän aina haukut VW -konsernin autojen ulkonäköä? Tämä Teana on valoja ja keulaa lukuunottamatta Passat ja A6 kopio. Varsinkin sivulta ja takaviistosta, kuin ehta VW. :wink:

    
 • No voi voi. Se kommentti että näyttää lupaavalta peliltä tarkoitti lähinnä sitä että autolla lienee lupaavat mahdollisuudet mennä kaupaksi - en itse kovin innoissani ole noista möhkömuodoista. Kyse on makuasiasta. Minusta auton tulee olla matala ja sulavalinjainen. Ja eihän sitä mitenkään kopioitu ole; mikä yksinoikeus Audilla on muka raskastekoisuuteen? Korkeintaan voi sanoa, että muotoilufilosofia on sama kuin esim. Audilla, mutta se ei vielä tarkoita kopioimista. No, minunkin mummoni mielestä kaikki autot ovat samannäköisiä keskenään.....

  Ymmärrän tietenkin, että estetiikkaa ja muotoilua tuntematon ihminen voi erehtyä; esimerkiksi TM:ssä aikoinaan laittoivat Mazda 6:n ja Honda Accordin keulat rinnakkain kuvaan ja väittivät että on kuin kaksi marjaa.... pieleen meni. Hondan muotoilu on kulmikasta ja Mazdan taas sulavalinjaista. Lamppujen muoto on TYYSTIN erilainen. AINOA, missä autot muistuttavat toisiaan, on grillin perusmuoto. Mutta siinäkin on kyseessä universaali perusmuoto! Eihän esimerkiksi ympyrän käyttöä muotoilussa voi sitäkään laskea kopioinniksi. Pitääkö pyörä keksiä uudestaan ennekuin TM:n asennevammaiset japsinvihaajat ovat tyytyväisiä?

  80-luvulla oli niin Audi 80:ssä kuin Datsun Bluebirdissäkin suorakaiteen muotoinen grilli. Syyttikö silloin TM Audia Datsunin kopioinnista? Olisi pitänyt, jos haluavat olla johdonmukaisia! Mutta tosiasiallisesti suorakaide on universaali perusmuoto eikä sen käyttö kerro vielä mitään kopioinnista... kyllä näitä yksityiskohtia pitää olla paljon enemmän ja kokonaisuuden tasolla ennenkuin voi puhua PLAGIOINNISTA.

  Ei musiikkikappalekaan ole plagiaatti jos siinä on sama nuotti kuin toisessa kappaleessa. Kyllä niitä nuotteja pitää olla aika v---n pitkä rivi ennenkuin voi puhua kopioinnista! Mutta TM:n nerot näkevät kopiointia jos kahdessa autossa on vaikkapa pyöreät lamput! Toisen on PAKKO olla kopio, ja se kopio on tietenkin japsi!! Sillä olisihan se pelottavaa jos aasialaiseen rotuun kuuluva ihminen keksisikin jotakin mitä valkoinen ihminen ei vielä ole keksinyt... ei, kyllä se KAIKKI aasiasta tuleva on kopiota kreikkalaisesta sivistyksestä - ja Audista!!!!

    
 • Minä en ainakaan näe mitään Passat/A6 viritelmää. Primeran isoveljeä muistuttaa taas selvästi. On se kumma miten jotkut aina syyttävät kopioimisesta, no ehkä heillä on esteettisemmät silmät, joilla jäljittelyn huomaa.

  Ulkonäostä vielä sen verran että hieman metsäänpäin on nyt menossa, jenkkiversio on sulavalinjaisempi ja tyylikkäämpi. Paksu perä hirvittää, edestä vaan rohkeampaa muotoa. Kaipa tuohonkin tottuu.

    
 • Upean näköinen Maxima. :smile: Mutta japanissa on ollut jo suht` pitkään kauniimpi Maxima kuin täällä. Erilainen Maxima. Mutta tuota tuodaan kai myös tänne Suomeenkin...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit