astra GTC 200 vs. Golf GTI

0 kommenttia

Kävin tänään tyypittämässä molemmat otsikon pirssit. Tässä hieman ajatuksia koeajoista. Kertokaa omia kommentteja!

Molemmat varustettu numeroiden mukaan yhtä tehokkaalla konella, Golffin hintalapussa on vaan yli 6000e suurempi lukema. Astrassa ensituntumalta silmiinpistävintä oli etu- ja takalasin pieni koko! Takalasi on suorastaan mitätön. Auto oli kuitenkin loistava ajettava ja puhtia riitti kiitettävästi. Turbo vastasi erittäin nopeasti ja vaihteisto ja hallintalaitteet olivat erittäin miellyttävät. Ajettavuutta voisi kuvata urheilullisen helpoksi. Ajaminen oli niin hauskaa, että oli sääli viedä auto takaisin liikkeeseen. Parin tunnin päästä istahdin Golffiin ja ensivaikutelma oli hieman Astraa positiivisempi: tilat vaikuttivat väljemmiltä, istuimet passasivat paremmin 190 senttiselle rungolleni ja näkyvyyttä piisasi huomattavasti paremmin joka suuntaan. Lisäksi takatilat vaikuttivat paremmilta, onhan Golf takatiloiltaan parempi myös viisiovisuutensa vuoksi. Liikkeelle lähdetttyä huomion herätti voimakkaat rengasäänet. Totuuden nimissä täytyy tunnustaa, että rengastusta ei tullut Golfista tarkastettua, saattoi olla vielä talvikiesitkin jopa alla. Suorituskyky vaikutti myös käytännössä täysin vastaavalta, Golf saattoi olla hieman väännökkäämpi alakierroksilla. Toisaalta, unohdin testata Astran Sport-painikkeen vaikutusta, lieköhän olisi rynnännyt vielä paremmin..? Golfin alusta ei vaikuttanut yllättäen ainakaan minun kohdallani läheskään yhtä hyvälle kuin Astrassa.

Ulkonäöllisesti Golf on hieman konservatiivisempi, joten se miellyttänee suurempaa ostajakuntaa. Astran keula on erinomainen, mutta kuten yleensä on tapana, hyvä keula on pilattu ruokottamalla perällä. Jotenkin mieleen tulee väkisin Ford Focuksen linjat, olipa TM 6/2005 s.23 kuvateksteissä sotkettukin nämä kärryt keskenään. Sisätilojen muotoilussa pidin enemmän Golfin jotenkin perinteisemmästä linjasta, en ole vielä oikein ymmärtänyt Opelin uutta suoralinjaista designiä.

Golf maksaa siis 20 % Astraa enemmän ja tämän päiväisen perusteella en kuitenkaan löytänyt täyttä katetta tuolle hintaerolle. Tällä hetkellä valitsisin siis Astran.

En ole autoa edes ostamassa. Kunhan kävin ajelemassa vapaapäivän kunniaksi :smile:

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit