Volgan valmistus loppuu

5 kommenttia

Täytyyhän asia näilläkin palstoilla noteerata, vaikka autoa ei ole tuotu Suomeen vuosikymmeniin: Mossen valmistus loppui muutamia vuosia sitten, nyt loppuu sitten Volgan valmistus. Eivät riittäneet rahkeet 60-luvulta peräisin olevan peruskonstruktion modernisointiin.

Itse asiassa 90-luvulla kehitettiin suhteellisen moderni malli 3111, jossa käytettiin aika paljon länsimaisia osia. Malli jäi kuitenkin prototyyppiasteelle, kun todettiin valmistuskustannusten kohoavan niin suuriksi, että auto ei olisi enää kilpailukykyinen Venäjän markkinoille rynnänneiden länsiautojen kanssa. Sääli.

  
 • Kokoonpainokin huokui nostalgia, 2 miestä laski moottorin paikoilleen. Veikeä se asentaja jota näytettiin uutisväläyksessä, isolla lekalla takoi jotain kynnys- tai alustapeltiä oikein olan takaa muotoonsa uudessa autossa. Mainittiin, että Volga keskittyy johonkin länsimaisen automallin kokoomiseen. Leka jäänee pois?

    
 • Sääli että lopettavat. :cry:
  Oli ne vaan tilavia takseja aikoinaan verrattuna nykyisiin "pikkumersuihin", olin penskana pari kertaa taksiVolgan kyydissä! :sunglasses: Olen ajellut muutaman kerran kaverin vanhalla Volgalla, tosi mahtavaa verrattuna nykyisiin härveleihin. Yks kaveri veti sillä pimeällä ja liukkaalla jakajakorokkeen yli, liikennemerkit katos johonkin mutta Volgaan ei naarmuakaan mitä nyt hypähti puoli metriä ylös ja pari eteen! :smile:

  [JOXA muokkasi tätä viestiä 10.12.2005 klo 22:18]
    
 • Tämä lienee ollut odotettavissa jo pidemmän aikaa. Eli ei se vanhan p...an kasaaminen enää tänä päivänä riitä, ei edes kotimarkkinoille. Pitää pystyä pysymään kehityksen mukana. Toivottavasti nyt edes Lada ryhdistäyty ja saa asiansa järjestykseen. Eikös niillä GM:n kanssa jo yhteistyötä ole, ainakin sen Nivan kohdalla ?

  Se Volgan proto olikin liian hienon näköinen toteutuakseen. Protojahan sieltä on aina tullutkin, mutta tuotantoon niitä harvoin on saatu, korkeintaan parikymmentä vuotta myöhässä.

    
 • Niin se vanha N-L katoaa pala palalta. Harmi ettei tullut käytyä
  vanhassa N-L:ssä kertaakaan. Yhteiskunta siellä päin on muuttunut
  niin paljon, että ovat kapitalistisempia kuin me.
  Volga tuo mieleen ajat, jolloin N-L kansalaiset halusivat ostaa niiltä harvoilta turisteilta purukumia, sukkahousuja, ja
  miesten käsityölehtiä.
  Venäjällä monen auton ostajan kohdalla tilanne on nyt toisin.
  Rahamiesten ja harrasteautoilioiden luulisi nyt kiinnostuvan
  Volgasta.  [sapsa muokkasi tätä viestiä 12.12.2005 klo 19:42]
    
 • harmi se oli itäautojen aatelia ladan ohella..sääli jos loppuu venäjällä valmistus

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit