BMW ostaa Volvon

11 kommenttia


"Ford Motor Company may sell Swedish carmaker Volvo AB (VOLV-B.SK) to Germany's BMW AG (BMW.XE) in a move to raise cash, The Sunday Times reports, citing senior car industry sources.

The newspaper says sources close to Ford and BMW said Saturday that there had been preliminary talks between the two, although this was denied by the companies"Mielenkiintoista. Näin kirjoitti Sunday Times.

  
 • Parempi bmw kuin ford :grin: Itse pidän todella paljon volvosta.. Mutta fordin tuleminen mukaan volvon kuvioihin ei minun silmissä kyllä osakkeita nostanut.

    
 • Miksi ihmeessä Premium autotehdas, joka tekee Premium takavetoautoja ostaa tavisautotehtaan, joka tekee huonoja, rumia, vanhanaikaisia ja huonoajoisia etuvetotavisautoja(homolaatikoita)?

    
 • Oon kuullut kauan, kauan aikaa sitten saman jutun talousuutisissa kesällä 2007, mutta eipä pitänyt uutinen kutiaan.

    
 • mikkot:

  Miksi ihmeessä Premium autotehdas, joka tekee Premium takavetoautoja ostaa tavisautotehtaan, joka tekee huonoja, rumia, vanhanaikaisia ja huonoajoisia etuvetotavisautoja?
  Hyötyä taitaisi olla enemmänkin Bemarille. Volvon muotoilijat voisi saada tyylinsä hukanneeseen Bemariin jotain tyylikkyyttä. Bemarin slogan onkin viime aikoina ollut uusien mallien esittelyssä: "Beauty is back" eli tietävät itsekin, että kadoksissahan se muotoilun kauneus on viime aikoina ollut. Bemarin turvallisuudenkin Volvo voisi tehdä nykyaikaiseksi ja ehkä se takavetokippo saataisi vihdoinkin kulkemaan pari metriä suoraan.  Sääli vaan, jos Volvostakin sitten tehtäisi jokin kiemurteleva takatuuppari ja Volvoon ympättäisi jotain iDRIVE -härpäkkeitä nykyisen hyvän ergonomian sijaan.  Enpä tosin usko moiseen uutiseen pätkääkään.

    
 • A-utoilija:

  mikkot:
  Miksi ihmeessä Premium autotehdas, joka tekee Premium takavetoautoja ostaa tavisautotehtaan, joka tekee huonoja, rumia, vanhanaikaisia ja huonoajoisia etuvetotavisautoja?


  Hyötyä taitaisi olla enemmänkin Bemarille. Volvon muotoilijat voisi saada tyylinsä hukanneeseen Bemariin jotain tyylikkyyttä. Bemarin slogan onkin viime aikoina ollut uusien mallien esittelyssä: "Beauty is back" eli tietävät itsekin, että kadoksissahan se muotoilun kauneus on viime aikoina ollut. Bemarin turvallisuudenkin Volvo voisi tehdä nykyaikaiseksi ja ehkä se takavetokippo saataisi vihdoinkin kulkemaan pari metriä suoraan.

  Sääli vaan, jos Volvostakin sitten tehtäisi jokin kiemurteleva takatuuppari ja Volvoon ympättäisi jotain iDRIVE -härpäkkeitä nykyisen hyvän ergonomian sijaan.

  Enpä tosin usko moiseen uutiseen pätkääkään.
  Volvo ja tyylikkyys eivät mahdu samaan lauseeseen, toisekseen voisit kokeilla siinä etuvetarissasi miten RunOnFlat toimii, veikkaampa että etuvetari vasta ROF:eilla vetelee ja kiemurtaa. Bemarin saa myös tavallisilla renkailla ja ne ei kiemurtele yhtään, uudet ROF:it kylläkin ovat jo lähes yhtähyviä.  Volvossahan ei edes ole kunnon ajotietokonetta, iDrive on kunnollinen. Helppohan se on konetta syyttää jos ei itse sitä osaa käyttää...

    
 • [quote="A-utoilija Bemarin slogan onkin viime aikoina ollut uusien mallien esittelyssä: "Beauty is back" eli tietävät itsekin, että kadoksissahan se muotoilun kauneus on viime aikoina ollut.

  Itse asiassa lausetta käytti CAR lehti esitellessään BMW CS konsepti auton sivuillaan, ei BMW minkään mallin esittelyn yhteydessä. Chris Banglen aikana BMW:stä on tullut eniten myyty Premium-luokan auto. Hankalaa on siis sanoa onko nykyinen muotoilu vaikuttanut vähentävästi BMW:n myyntiin.  Volvon myynti on todennäköisesti pakon sanelemaa, saatava hinta ei liene tosin kummoinen. Raskaasti tappiollinen yritys, jonka myynti on ollut syöksykierteessä jo ennen nykyistä talouskriisiä. Tuotteet eivät vain ole olleet tarpeeksi kilpailukykyisiä.

  On hankala ymmärtää mitä etua BMW saisi ostaessaan Volvon. Siksi on todennäköisempää, että merkin ostaa joku jolle Volvon brändillä on arvoa.     • On hankala ymmärtää mitä etua BMW saisi ostaessaan Volvon. Siksi on todennäköisempää, että merkin ostaa joku jolle Volvon brändillä on arvoa.  ------------------------------------------------------------

  mitä etua bmw sai ostaessaan roverin???

  muuta kuin minin joka oli silloin vasta suunitteluasteella...  saattaa olla sama syy saada lisäksi tunnettu merkki

  laajentamaan myyntiä jos käytetään paljon samoja osia

  kyllä bmw:llä on varmasti katsottu vw korsernin nousua

  ja ajateltu tehdä samoin...    
 • BMW Sai kaupassa Land Roverin minkä Ford osti hyvään hintaan. Roverin kanssa meni sitten huonommin. Nykyinen Mini on hyvä rahasampo.  VW konserni on muuten Saksan lain mukaan nykyään Porschen tytäryhtiö. Totta on että VW on pelannut merkkipalettinsa hyvin.  Volvolla ei ole markkina-arvoa tai volyymiä mistä kannattaa maksaa ja synergia etua on BMW kanssa hankala nähdä.

    
 • vw:n tilanne onkin mielenkiintoinen kun liittokansleri merkel vahvisti lain että ala-saksin osavaltio on merkittävässä asemassa 20% omistuksellaan...  siinäpä se onkin että millä hinnalla ford olisi luopumassa volvosta ja ei

  ford omista volvo tuote merkkiä joten ei välttämättä voida myydä ihan minne tahansa.

  ja noita synergia etuja ei ole heti mutta millä aikataululla ne tulisi

  on varmasti laskettu tarkkaan bmw:n puolelta.

    
 • BMW ei ole kiinnostunut edelleenkään Volvosta. Joten Fordin on löydettävä joku muu ostaja.

  http://www.marketwatch.com/news/story/bmw-denies-wants-buy-volvo/story.aspx?guid=%7B70A4166F-94D6-4916-9807-1C6D04E767DF%7D

    
 • juster:

  BMW ei ole kiinnostunut edelleenkään Volvosta. Joten Fordin on löydettävä joku muu ostaja.
  http://www.marketwatch.com/news/story/bmw-denies-wants-buy-volvo/story.aspx?guid=%7B70A4166F-94D6-4916-9807-1C6D04E767DF%7D
  ------------------------------------------------------------

  itsekkin luulen ettei osta...

  mutta eihän sitä kukaan myöntäisi jos neuvottelut

  ovat kesken vaikka....  ja tulihan suomeen viimeinen devalvaatio :vain kuolleen ruumiin ylitse...(iiro viinanen)

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit