Kokemuksia lasikatosta?

5 kommenttia

Olen harkinnut seuraavaan autooni lasikattoa lasten johdattelemana. Jos unohdetaan turvallisuuspuoli hetkeksi, niin onko kellään lasikaton omistajalla näkemystä siitä, vaikuttaako se esimerkiksi auton sisämeluun? Onko katosta ollut iloa, vai onko aurinkosuoja pysynyt alkuinnostuksen jälkeen kiinni?Tällä hetkellä autovaihtoehtoina vahvimpina ovat Grand Picasso tai Grand Scenic.

  
 • Onhan tämä lasikatto ainakin hieno ja tuo valoa sisälle:  http://www.roumazeilles.net/news/fr/wordpress/wp-content/uploads/2006_Vauxhall_Astra_Panoramic_1600x1200_05.jpg  mutta mitenhän hirven kanssa käy...

    
 • Onhan tuota melupuolta tullut testailtua. Lasikatto (peiteluukku auki) lisää sisämelua hieman. Heijastuuhan ääni lasin pinnasta tehokkaammin kuin huokoisammasta kattoverhoilusta.  Käytännössä suojaluukku on minulla aina auki - siis valoa mahdollisimman paljon. Aika kiva varuste se kyllä on.  Turvallisuusmielessä lasikatto lienee huonompi tai parempi. Ei se pelkkä kattopeltikään kummoinen suoja ole, jos sisällä ei ole teräspalkkeja. Oletteko koskaan kävelleet auton katolla? Toisaalta lasi toki särkyy jossain vaiheessa, mutta ennen vai jälkeen hirvensarvien autoon tunkeutumisen?

    
 • Laminoitu lasi lienee sinänsä melko kestävää, mutta kuinka kestävä on lasin liitos pellin kanssa ? Kohti suoraa hirven raajojen iskua lasi tuskin kestää, tiedä sitten kestääkö pelti sen paremmin...    
 • Pidin Pösön lasikatosta, toi paljon valoa autoon. Kovalla pakkasella se tuo vähän kylmän oloisen päätilan, jos verhoa pitää auki.  Turvallisuus riippuu ennenkaikkea siitä, miten pilarit on tehty. Sinänsä laminaattilasi on vahvempi kuin ohut pelti. Monenkaan auton pilarit eivät kestä törmäystä hirven kanssa, en usko että lasikattoisella on tässä suurempaa ongelmaa kuin muilla.    
 • Taivaalle katselu kait selittää lisääntyneet onnettomuudet? :xmas:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit