jälleen ajovaloista

6 kommenttia

Tuulilasi tyrmäsi uuden renault lagunan lähivalot täysin ja TM kehui niitä. Missähän tässä nyt oikein mennään? Molemmat lehdet väittävät säätöjen olevan kohdallaan. Myös muidenkin autojen osalta ollut havaittavissa samanlaista suuntausta.Ja vielä kerran valojen arvostelusta. Kyllä niitä kaukovalojakin tarvitaan, ainakin täällä Itä-Suomessa. Kaikki eivät aja valaistuilla teillä, vaan pimeillä ja vielä mutkaisillakin teillä. Kiitettävää arvosanaa ei pitäisi antaa valoille, joiden pitkät ovat heikot, esim. uusi audi a4, uusi renault laguna yms...

  
 • Suomeen ostettavassa autossa pitää olla molemmat hyvät. Kaukovalojakaan ei moniin nykyisiin lain mukaan voi lisävaloilla parantaa, ainakin ksenoneissa on ref luku sen verran korkea. Kaikki ksenonit ei kuitenkaan näytä kovin kauas.

    
 • No, niinhän siinä sitten kävi, että tuli luotettua kuulopuheisiin. Satuin lukemaan ko. tuulilasia, missä oli kuulemma testattu lagunaa, mutta eipä ollutkaan, vaan kyseessä toinen ranskalainen eli uusi citroen. Renaultin lähivaloista en sanokaan mitään, mutta eroavaisuuksia eri testien välillä olen havainnut, mikä sinällään ihmetyttää.  Tosiaan nykyään nämä hienot kaksoisxenonit ovat sitten lopullisesti tulleet pilaamaan hyviä kaukovaloja. Ollaan unohdettu perinteiset apukaukovalot laittaa keulalle, kun luotetaan xenonien tehoon. Varmaan olisi mahdollista tehdä hyviäkin valoja, mutta nyt toteutukset olleet lähinnä säälittäviä.

    
 • Tosiaan nykyään nämä hienot kaksoisxenonit ovat sitten lopullisesti tulleet pilaamaan hyviä kaukovaloja. Ollaan unohdettu perinteiset apukaukovalot laittaa keulalle, kun luotetaan xenonien tehoon. Varmaan olisi mahdollista tehdä hyviäkin valoja, mutta nyt toteutukset olleet lähinnä säälittäviä.
  Onneksi löytyy vaikkapa Saab 9-3, jossa on erinomaiset valot - valitsipa millaiset tarjolla olevista hyvänsä. Tuntuu kyllä käsittämättömältä, että esim. muutoin niin hyvässä autossa kuin Passat on niin surkeat valot - ei vaan ei-niin-hyvät vaan oikeasti huonot. TM ei vissiin jaksa enää käyttää adjektiiveja vaan uusimmassa vertailussa totesi vain valoissa olevan parantamisen varaa :wink:

    
 • KonstaKoo:  Onneksi löytyy vaikkapa Saab 9-3, jossa on erinomaiset valot - valitsipa millaiset tarjolla olevista hyvänsä.


  tai Subaru Legacy. Erinomaiset bi-xenonit, Tm testissä muistaakseni sanoivat muiden valoja tuikuiksi näiden rinnalla. Ja ovat vakiona, ilman mitään ryöväis- hinnoitteluakaan.

    
 • Bi-xenonit ovat tosiaan hyvät, jos mukana myös halogeenit. Pelkästään xenonilla saatu pitkä ei vaan yksinkertaisesti näytä riittävän ja kun muistaa vielä senkin tosiasian, että xenonien teho laskee huomattavasti käytön myötä. Vaihtamalla polttimot uusiin toki tästä ongelmasta pääsee. On mielenkiintoista nähdä kuinka tehokkaalta näyttää esim. uusien a4 audien xenonit, esim. 100tkm ajettuna, vaikka päivävaloina ovatkin ledit ja xenonit säästyvät siten käytöltä.  Saabit ovat aina olleet mainioita valojen suhteen. Harmi, että autot eivät muutoin ainakaan minusta ole nykyään niin mainioita kuin vielä jokunen aika sitten (siis muihin verrattuna).

    
 • Xenonit on kyllä hyvät mutta kunnon lisävalot on "huiput"! :sunglasses:

  Vaimon pirssin lisävaloilla ajaa yöllä kuin päivällä! :smile:

  Tosin ikävää kun rekat välkyttelee valoja jo kilometrin päästä vastaan tullessaan, liekkö niissä heikot valot kun itse ei vielä älyä vaihtaa kun ei yleensä nuin kaukaa häiritse vielä pitkät? :xmas:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit