MB GLA

3 kommenttia

Q3, X1, Evoque, GLA, 1GT...Pieniä premium katumaastureita syntyy kuin sieniä sateella.Autocar kertoo että GLA:ssa tietoviihdejärjestelmä on Apple ja Andriod yhteensopiva.The GLA's infotainment systems will be fully compatible with Apple iPhone and Android mobile systems.Missä on Nokia?Vastahan Nokia kehui, että myös monet merkittävät autoalan yritykset käyttävät sen karttoja. Esimerkiksi BMW, Mercedes ja Volkswagen-konserni käyttävät Navteq-karttoja autoissaan.>> GLA testeissä <<

  
 • Penteles:

  Missä on Nokia?


  Nokia ei ole missään.  Yhdysvalloissa on jo jonkin aikaa myyty matkapuhelimen kautta toimivia palveluita tyyliin GM Onstar, BMW Assist, MBrace, jne, jotka tarjoavat hätäpuheluita ja telematiikkapalveluita auton kanssa paritettavan matkapuhelimen yli, kunhan se puhelin on Android tai iPhone.  Normaalien automaattisten hätäpuheluiden ja roadside assistancen lisäksi saat jopa rajata lastesi käytössä olevalle Mercedekselle sallitun sijaintialueen tai nopeusrajoituksen, jolta poistuminen laukaisee hälytyksen:

  http://www.mbusa.com/mercedes/mbrace/safety_security  (vain esimerkki, monilla muilla valmistajilla on vastaavat telemetriapaketit hieman eri palveluin ja yhteistä niille on, että niihin saa ladata valmistajan kotisivuilta älypuhelinapplikaatiot iPhonelle ja Androidille)

    
 • 740 GLE:

  Penteles:
  Missä on Nokia?

  Nokia ei ole missään.

  Yhdysvalloissa on jo jonkin aikaa myyty matkapuhelimen kautta toimivia palveluita tyyliin GM Onstar, BMW Assist, MBrace, jne, jotka tarjoavat hätäpuheluita ja telematiikkapalveluita auton kanssa paritettavan matkapuhelimen yli, kunhan se puhelin on Android tai iPhone.

  Normaalien automaattisten hätäpuheluiden ja roadside assistancen lisäksi saat jopa rajata lastesi käytössä olevalle Mercedekselle sallitun sijaintialueen tai nopeusrajoituksen, jolta poistuminen laukaisee hälytyksen:
  http://www.mbusa.com/mercedes/mbrace/safety_security

  (vain esimerkki, monilla muilla valmistajilla on vastaavat telemetriapaketit hieman eri palveluin ja yhteistä niille on, että niihin saa ladata valmistajan kotisivuilta älypuhelinapplikaatiot iPhonelle ja Androidille)


  Tässä BMW:n infotainment.  Auton järjestelmä ja puhelin kommunikoivat bluetoothilla ja ainakin Nokian puhelimet löytyvät listalta.  Olisiko Nokia mukana kehittämässä BMW-Mikronavikointia.

    
 • Hyvä juttu meidän kaikkien veroprosentin kannalta, jos Nokia on mukana.  Oma tietoni oli lähinnä USAsta, josta tämä on jo joitain vuosia sitten kaupallistettu kuluttajille tarjottavaksi palveluksi ja siellä markkinatilanteen vuoksi valmistajia ja maahantuojia ei Nokian platformit kiinnosta.  Millä tahansa BT-luurilla voidaan tietenkin tarjota modeemiyhteys auton multimedialaitteistolle ja auton käyttöjärjestelmän applikaatioille.  BMW sivut kertovat sen lisäksi myös tällaista:  " Liitä iPhone helposti snap-in-adapterin tai alkuperäisen Apple-johdon avulla BMW-autoon ja käytä yksittäisiä sovelluksia kätevästi iDrive-monitoimisäätimellä"  "BMW Apps -sovellus tukee iPhone GS3/4- ja edellyttää lisävarustetta "Apps" "  Mistä lataan Symbian puhelimeeni applikaation, jolla tarkistan autoni lukituksen ja hälyttimen tilan tai seuraan lasteni ajoreittiä? Tai mistä saa WinToosan idle-näytön auton kojetaulun näyttöön käytettäväksi?  Aivan selvästi tämä markkina on vasta hahmottumassa, kun joka luurilla näyttää olevan eri palvelut (kokeilin vain N8, iPhone 5 ja muutaman Samsungin kanssa enkä löytänyt kahta samanlaista)

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit