Tankojuoppous?

2 kommenttia

Ovatko virkamiehet määritelleet rajan tankojuopumukselle? Lievä tankojuopumus, tankojuopumus sekä törkeä tankojuopumus? Luulisi päätettävän nopeasti tällainen epäkohta kuntoon. Minua arvelluttaa syyllistyinkö viime lauantaina tankojuoppouteen kun kävin sikspäkin jälkeen fillarilla ostamassa toisen sikspäkin. Tai enhän minä syyllistynyt, koska rajoja ei ole määritelty. Aion siis jatkossakin "syyllistyä" tankojuoppouteen. :sunglasses:

  
 • Kysyin asiaa jokin aika sitten Liikenneturvan kotisivulla ja sain tämän vastauksen:

  "Kysymys:
  Koskevatko polkupyöräilijää samat rattijuoppossäännökset kuin autoilijaakin? Ovatko tankojuopon päivärangaistukset myös samaa tasoa autoilijoiden kanssa? Entä jos liikkuu päihtyneenä rullaluistimilla tai rullalaudalla?

  Vastaus:
  Ihan samasta asiasta ei ole kysymys, mutta teko on kuitenkin rikoslain alainen ja siitä voi olla ankaratkin seuraukset. Liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla on rikoslaissa säädetty seuraavasti:
  "Joka tienkäyttäjänä kuljettaa moottoritonta ajoneuvoa alkoholin tai muun huumaavan aineen vaikutuksen alaisena ja siten aiheuttaa vaaraa toisen turvallisuudelle, on tuomittava liikennejuopumuksesta moottorittomalla ajoneuvolla sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi."
  Rullailijat ovat tieliikenteessä jalankulkijoita ja heihin sovelletaan samoja säännöksiä kuin tiellä humalassa koheltaviin jalankulkijoihin yleensä. Pahimmassa tapauksessa voi liikenteen seassa rullaillessa käydä tosi huonosti."

  Varmaan on parasta, että pysyy pois tangosta, jos on päissään!

    
 • Poliisit eivät ole kovinkaan kiinnostuneita tankojuopoista. Humalainen pyöräili pyöränsä kanssa miten sattui ja kaatui. Poliisit tulivat paikalla ja käskivät hänen taluttaa pyöräänsä. Mutta humalainen jatkoi taas pienen matkan päästä pyöräilemään... :neutral:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit