Ruumiita roppakaupalla

7 kommenttia

Olihan taas vilkas viikonloppu ruumiiden kuskaajilla. Siellä täällä ympäri Suomea nuoret poikaset ruttailleet peltiä, tappaneet itsensä ja kavereitaan ja aiheuttaneet vakavia vammoja. Eivät kai ikinä opi.

Ainoa asia joka itseäni näissä typerissä ylinopeuskolareissa harmittaa on täysin ulkopuolisten, yleensä siis vastaantulijoiden loukkaantuminen ja kuolema.

Nuoret miehet ja naiset saavat mitä tilaavat - oman kuolemansa, se ei harmita yhtään, sillä tyhmyydestähän aina saa maksaa enemmän tai vähemmän. :sleepy:

  
 • Saldo on kyllä ollut karua luettavaa viimeisten viikkojen aikana, eikä ole vielä edes kesään päästy. Mukähän tässä oikein mättää ?

  Jospa maltettaisiin olla varovaisempia.....

    
 • Mättää se, että ”ei mulle mitään voi sattua”. Se on aina se kuuluisa herra tai rouva Muu josta luetaan lehdestä ja ihmetellään, että kaikenlaisia törppöjä sitä onkin. Elämä on todennäköisyyksien summa ja siinä elämässä on mukana jokainen, ei vain ne muut. Jokainen niistä lehdissä esiintyvistä ja kymmenet muut lehtiin pääsemättömät oli vielä hetki ennen kajahdusta sitä mieltä, että ei tässä ole mitään hätää, näinhän minä olen tehnyt ennekin monta kertaa. Jos mitään ei tapahtunut silloin niin ei tietenkään nytkään.

  No, nyt ainakin muutama huomasi, että elämä ei olekaan elokuvaa. Jäljelle jääneet voisivat ottaa oppia. Aika harva ottaa.

    
 • Yksi syy voisi olla, että nuorilla on enemmän rahaa käytössä.
  On varaa ostaa auto, käytetty japsi tai eurooppalainen, ominaisuudet ovat enää muisto siitä mitä ne joskus ovat olleet. Keräännytään kylän huoltikselle, kylän kunkku tulee sillä "tuunatulla" pelillä, juttu kulkee, pimut mukana, uhotaan...ja lähdetään baanalle näyttään kuka on kuka.

  Lähdin perjantaina ajamaan Inarin Angelista Espooseen. Matka kestää, ja pysähdyksiä tulee. Oulusta etelään päin, näin tätä mitä kuvailin tuossa edellä. Perjantai ilta, joka huoltoasemalla 4-tien varrella oli eri autoporukoita, 02.30 vielä Äänekosken J:kylän välisellä osuudella jossa yön auki Shell ja Esso. Kymmeniä ja taas kymmeniä nuorisoporukoita yöllä autojen kanssa.

  Tästä tämä homma lähtee...päättyykö se kuokinilmoitukseen on tietenkin eri ja ei toivottava juttu.

  Suuret huoltoasemat jotka ovat täynnä kahviloita, pelejä, pelihalleja, olutta, ovat ainakin yksi ilmiö jotka sijaitsevat valtaväylien varrella ja tottakai keräävät myös nuorisoa paikalle. Mm. Hirvaskankaan Shell:llä on kaljahana kassan vieressä. Nämä huoltoasemat tarjoavat lähes ainoan viihteen iltaisin nuorisolle kaupunkien ulkopuolella. Tänne tullaan autolla, ja lähdetään autolla.

  Millä asenteella on sitten kysymys.

  Moottorikerhoja tai kokoontumistiloja/-paikkoja ei kylillä juuri ole, eikä niitä nähdä suotavina. Kuitenkin se voisi olla terveellisempi tapa saattaa uudet autosukupolvet liikenteeseen, kuin mikä se nyt on.

    
 • Lainaus:
  22.05.2004 klo 14:29 SixPack kirjoitti
  Moottorikerhoja tai kokoontumistiloja/-paikkoja ei kylillä juuri ole, eikä niitä nähdä suotavina. Kuitenkin se voisi olla terveellisempi tapa saattaa uudet autosukupolvet liikenteeseen, kuin mikä se nyt on.

  Sillainhan se taitaa yleinen asennoituminen mennä piireissä joilla sananvaltaa asioihin on. Jääradat ja asfalttiratojen avoimet ratapäivät... kaikki vain korruptoi, luo uusia kaahareita, jne. Toki jääradat myös saastuttavat ja öljyä päätyy järviin... juu. Katsastuskuntoisten autojen ratapäivien aikana myös syntyy paljon tavallista enemmän melua radalla. (Muistakaa myös: kannabis tekee sinusta murhaajan ja masturbointi tekee sinusta sokean.)

    
 • Kyllä suurimpien kaupunkien yhteyteen pitäis saada pitkät asfalttipäktät, joissa voisi ottaa kaiken irti autosta jottei tarvisi liikenteessä ajaa rallia.

    
 • Tässäkin keskustelussa halutaan välttää lausumasta ääneen sitä itsestään selvintä: jotkut yksinkertaisesti saavat kicksejä hengenvaarasta (enkä tarkoita nyt pelkästään sähköpaimenen päälle kusemista).
  Se ei välttämättä edellytä amis- tai akateemista pohjaa. Siihen riittää häiriö luonteessa tai se on tullut mukaan käyttäytymiseen jossakin (kasvatusta vaille jääneessä) kehitysvaiheessa. Mutta ei heitä nyt niin hirveästi ole. Lööppikamaahan he tietysti ovat.
  Kannattaa nukkua omat yönsä hyvin sen tiedon turvin, ettei heihin päde mitkään "asennekasvatuskeskustelut" tällä palstalla eikä muuallakaan.
  He tuntevat oman g-pisteensä ja tarvittavat g-voimat, jolla sitä kutitellaan, that´s it. Jos siinä sitten menee henki, sehän oli vain elämää!

    
 • Eräs nuori oli mukana kolmessa onnettomuudessa (kuskina kahdessa, muistaakseni), kortti oli hyllyllä monta kertaa jne. Eräänä päivänä lainasi tyyppi kaverinsa S-mersua (kyytiin ahtautui lisäksi 5 nuorta). Hän ajoi kapealla maantiellä erittäin kovin yli 10 kilometria niin että mittari näytti yli 200km/h, kunnes hän tuli kaarteeseen 230km/h:ä hän menetti autonsa hallinnan (auto heittelehti 200 metriä ) ja syöksyi ojaan. Kolme kuoli...kuski jäi henkiin...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit