Hyudai valitsee vedyn USA:ssa

0 kommenttia

USA:n energydept. aloittaa viisivuotisen yhteistyön Hyundai Motorsin kanssa, kehittääkseen markkinoille polttokennokäyttöisiä ajoneuvoja.
Ensisijainen tavoite tässä hankeessa on kehittää tankkausasemia ja levittää tarkempaa tietoa polttokennotekniikasta, ja sen soveltuvuudesta ajoneuvokäyttöön. Samalla tullaan kehittämään turvallisuutta vedyn tankkauspisteissä.

Ensisijaisesti tulee projekti keskittymään Kalifornian alueelle, jossa polttokennotekniikka tulee vastaamaan suuresta ja merkittävästä lisäyksestä Kalifornian energiantuottajana.

Hyundai Tucson:it tulevat olemaan ensimmäiset polttokennoautot normaalissa liikenteessä.

Näinhän se käy.
Onneksi meillä on vahva euro vs. USD. Öljyn hinta Euroopassa on jotakuinkin korkea muttei rasita taloutta valtavasti. USA:ssa on asia tosinpäin. Barreli maksoi eilen usd + 42,- sen ollessa ennen Irakin sotaa ja jatkuneita levottomuuksia siinä 25 taalan paikkeilla. Historijoitsijat voivat joskus luennoida miksi polttokennotekniikka tuotiin yhtäkkiä markkinoille. Loppuu vähitellen USA:n järjetön polttoaineenkulutus, 250 miljoona ihmistä kuluttaa 45% maailman öljyvaroista. Eurooppa tulee erittäin hyvänä kakkosena.

Joka MB:ssä, Audissa, Bemarissa on V8 ja V6 malleja. Autot painavat lähes 2000 kg, kuten jenkit joskus ennen vanhaan. Kulutus on autobahnilla takuulla yli 20 l/100 km, kuin alle. Toki dieselpuoli on hyvä, ja tekniikka on kehittynyt täällä vanhalla mantereella, sekä dieseleitä ostetaan euroopassa 60-70% uusista autoista. Vertailuna Suomi 10%. Ihmetyttää miksi. Dieselvero on nopeasti kurottu umpeen, varsinkin taajama- ja kaupunkiajossa, jossa autot todella kuluttavat bensaa.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit