Autoja on liikaa

3 kommenttia

Mennään taas Eurooppa keskusteluun.
Euroopassa valmistetaan n. 6,0 miljoonaa liikaa autoa vuosittain, Aasiassa tulee liikaa markkinoille 4,6 mio, Pohjois-Amerikassa 2,9 mio ja Japanissa 2,2 mio. Tämä tilastotieto on vuodelta 2002. Luvut ovat varmaan nousseet -03 aikana siitäkin.

Autotehtaiden tulisi supistaa tuotanota v. 2007 mennessä seuraavasti:
Eurooppa, ylituotantoa vain 0,9 mio, Aasia 2,9 mio, USA 1,1 mio, Japani -0,7 mio. Tässä Japani on ainoa joka näkee realistisen tilanteen, jotta saa kaikki autot kaupaksi minkä valmistavat. Sitä tässä tätä tilasota ihmettelen, että minne kaikki "ylimääräiset" autot joutuvat? Pannaanko uusia autoja suoraan romikseen/kierrätykseen?

Kiina on tottakai olemassa. Oma valmistus oli v. -03 850 000 ajoneuvoa. Kaikilla ei vielä ole varaa omaan autoon, varsinkaan EU, tai USA autoon, eikä niitä ylimääräisiä saa viedä Kiinaan. Ne on valmistettava paikan päällä. Jotta Kiina olisi yhtä autoistunut kuin esim. Saksa, n. joka toisella auto, imee silloin Kiinan markkinat n. 650 miljoonaa autoa. Kiinan tehtaat tuplaavatkin koko ajan kapasiteettia minkä kerkiävät.

Mistä polttoaine näihin kaikkiin?
Putoaako maailmanmarkkinahinnat enää edes siedettävälle tasolle?
Ei enää. Tällaista asiaa "ollaan kuultu" liikuttaessa tuolla suuressa maailmassa. 2 vuoden kuluttua kuluttaa kaikki autot enemmän raakaöljyä kuin mitä pystytään tuottamaan. Tähän lisäksi Jukos vyyhti, Irak, terroristit, öljylakkoja ym. Bensa on pahimmassa tapauksessa tilattava etukääteen huoltoasemalta! Ei kuulosta kivalta, eihän ? Dieselautoihin löytyy ratkaisu, sitä kehitetään nyt suurin investoinnein Saksassa, kuten polttokennoautoa.

Joku nimimerkki hehkutti tässä taannoin, että dieselit kuuluvat työkoneisiin, minä taisin vastata, että bensa-autoa en edes huolisi enää, nimenomaan polttoaineen saatavuuden takia, aivan tässä lähiaikoina vielä. Kerron aiheesta lisää jossain vaiheessa.

  
 • Lainaus SixPack:
  "2 vuoden kuluttua kuluttaa kaikki autot enemmän raakaöljyä kuin mitä pystytään tuottamaan"

  Miltäs vuarella SixPack elää ?
  1442 ?
  Voip olla että ei pystytä ostamaan, mutta tuotanto kyllä pelaa ja raaka-ainetta riittää.
  Jo vuosikymmeniä OPEC on "säännöstellyt" jottei ylituotantoa ilmenisi.

  60-luvulla "opetettiin", että öljyvarat loppuu ennen 80-luvun puoliväliä.
  Ei loppunu.

  [il Diavolo muokkasi tätä viestiä 07.07.2004 klo 08:52]
    
 • Autoja on liikaa... pyörällä voi tehdä helposti 10kilometrin matkan alle puolen tunnin ja bussilla pääsee melkein minne vaan... :smile:

    
 • [quote title="07.07.2004 klo 08:51 il Diavolo kirjoitti"]
  Lainaus SixPack:
  "2 vuoden kuluttua kuluttaa kaikki autot enemmän raakaöljyä kuin mitä pystytään tuottamaan"

  Öljytuotanota voidaan nostaa vain jonkinverran. Aika täysillä mennään koko ajan. Niin paljon varaa ei ole enää, jolloin Opec on 100% tuottorajassa. Öljyä on vielä paljon, ja varmasti paljon löytämättä. Tullaan vain tilanteeseen, kannattaako sitä pumpata vaikeista paikoista. Hinta nousee ehkä liian kalliiksi, jolloin muut vaihtoehdot ovat halvempia. Sitä mukaa kun Kiina autoistuu ja teollistuu, tuplantuu, nelinkertaistuu Kiinan öljyntarve. Vaikka Opec kuinka nostaisi kiintiöitä, sinne se raakaöljy tulevaisuudessa menee.
  Tarvitsee vain seurata raaka-aineiden maailmanmarkkinahintoja, kaikki nousee Kiinan takia.

  Tähän samaan syssyyn on todettava, että Suomessa sekä uutiset, autolehdet ym. kulkevat laput ja huput silmillä, vaikka autoilijat ajavat kirkkailla keskellä päivää, polttaen surutta hupenevat kalliit ja saastuttavat luonnonvarat turvallisuuden nimissä. Euroopassa keskustellaan näistä asioista todella. Ei voi olla törmäämättä näihin lukiessa lehteä Saksassa tai Ranskassa. Ohjelmia tulee TV:stä. Suomessa ei mitään. Tuntuu, että EVVK koko asia, tai sitten ei tiedetä, koska kukaan ei kerro mitään. Manner-euroopassa kerrotaan. Tässä on se ero.

  "Miltäs vuarella SixPack elää ?
  1442 ?"

  Jos vertaat ählämiin, vois kiertää sitä nokkaa 5 kertaa ensin toiseen suuntaan ja sit 10 kertaa toiseen.

  "Voip olla että ei pystytä ostamaan, mutta tuotanto kyllä pelaa ja raaka-ainetta riittää.
  Jo vuosikymmeniä OPEC on "säännöstellyt" jottei ylituotantoa ilmenisi."

  Seurataan nyt rauhassa tilannetta vuosi pari, ja katsotaan ensin mihin hinnat karkaavat.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit