Öljyvarat

1 kommentti

BP on ilmoittanut laskelmissaan, että nykyiset tiedossa olevat öljyvarat riittävät nykyisellä 77 miljoonan barrelin päivätuotannolla vielä ainakin 41 vuodeksi.

Kokonaan toinen asia on paljonko bensa tulee tulevaisuudessa maksamaan. Tässä on se juttu jonka laskin jossain vaiheessa aikaisemmin, että vaikka raakaöljy nousisi kerralla 50 dollariin barreli, nousee se verotuksen ansioista kolminkertaiseksi pumpulla.
$ 1 arabeille merkitsee $ 3 Suomen valtiolle. Kauppa kannattaa aina, ja varsinkin verotus. Ei siinä ole mitään, mutta missä me näemme yhteiset rahat? Millä tavalla pottimme jaetaan? Mihinkään ei ole enää varaa, kaikessa mahdollisessa säästetään jokaikisessä muodossa. Kuitenkin verotulot ovat korkeimmat kuin koskaan aikaisemmin. Viedäänkö rahaa oikeasti matkalaukuissa Suomesta ulos?

  
  • ”… missä me näemme yhteiset rahat?”

    Kysyitpä sopivaan aikaan. Vuoden 2005 budjettia valmistellaan juuri nyt, asiasta on joka lehdessä ja joka päivä uutisissa. Kun menet Valtiovarainministeriön kotisivulle näet, mihin rahat ovat menneet. Sitä kannetaan myös ulkomaille niin kuin epäilit, koska Holkerin ollessa pääministerinä velkaannuimme melkoisen reippaasti lähinnä ulkomaisille luotonantajille.

    Jos epäilet vilunkipeliä, laske tulot ja menot itse, tosin kukin ministeriö kyllä pitää huolen, että saavat joka sentin, joka budjetissa on luvattu. Sieltä näet myös valtion varsinaisen rahasammon, liikennevalvonnan tuotot.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit