Ruotsista Eurooppaan autolla??

3 kommenttia

Selatessani nettiä, löytyy miljoonia eri hintoja/reittejä. APUA!!! Tarkoitus olisi mennä ensi kesäkuun alussa Ruotsin läpi kohti pohjois-Italiaa. Osaisiko joku kertoa kylmää faktaa mitä maksaa YHTEENSÄ ja MITÄ KAUTTA kannattaa ajaa? Tai miltä sillalta/lautalla... Ei pakko olla halvin, kunhan on helppoa ja nopeaa!! Eihän se tosin haittaa, jos maksaa 100e kuin 300e...Olisi iso apu! Kiitos! :smile:

  
  • Aja Ruotsin läpi Göteborgiin, mene sieltä lautalla Saksaan. Olet virkeä aamulla painamaan läpi Saksan tietöiden.

    Aiheesta on muuten tammikuussa päättynyt ketju tuolla kakkossivulla.

    [clacson muokkasi tätä viestiä 09.03.2006 klo 11:27]
      

  • Olen hinkannut paljon Saksassa ja Italiassa. On tosin vaikea antaa sinulle vinkkejä, jotka sopivat sinulle samalla tavalla, kuin minulle.

    Tässä kuitenkin käyttökelpoisia vaihto-ehtoja:

    1. Yllä mainittu lautta Göteborgista Kieliin on todellakin ihan hieno juttu. Itseäni vaivaa tosin se, että lautta on niin myöhään Saksassa. Sataman jonot, valoista kaupungin läpi moottoritielle tekevät myös sen, että olet jo silloin menettänyt 4-5 tuntia hyvää ajoaikaa.

    2. Ruotsi on nykyään ihan edullinen paikka yöpyä. Nuku jossain 20 kilometriä ennen Helsingborgia/Malmöta. Silloin olet teräkunnossa aamulla, olet aikaisin tien päällä ja ajo Tanskan läpi menee mukavasti. Tanskassa ei tosin ole normaalisti niin valtavia ruuhkia, mutta tietyöt saattavat joskus kasvattaa jonoja.

    3. Lautat: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden. Tulee hieman halvemmaksi, jos ostat kaikki liput, meno/paluu heti kättelyssä Helsingborgissa. Kätevä näin sitten jatkossa, kun maksut on hoidettu.

    4. Sillat ovat myös hyvä vaihto-ehto, mutta eivät tule juuri sen halvemmaksi, kuin lauttakaan Helsingborgista. Maku-asia. Öresundin silta on tosin ihan kiva kokemus, kun ajaa sen yli ensimmäisen kerran.

    Suosittelen: Aja Helsingborgiin, yövy Ruotsin puolella ja lähde sitten kukonlaulun aikaan ajamaan. Lautta Helsingborgista. Ennätät juuri siemaisemaan kupin kahvia ja käymään vessassa. Lautta on Tanskassa 25 minuutin kuluttua lähdöstä.

    Rödby seuraava. Lautta on Puttgardenissa, Saksassa n. 50 minuutin kuluttua. Ehdit syödä mukavasti, levähtää hieman ja olet valmis konetielle. Jos olet todellakin aikaisin matkassa, niin vältyt ruuhkilta Hampurissa.

    Hampurista sitten vaan Hannover, Kassel, Nürnburg, Wurtzburg ja sitä kautta Itävallan läpi, Brennerpassetin kautta Italiaan.

    Jos olet ajoissa liikenteessä ja kelit ovat hyvät, ajat kevyesti Saksan läpi päivässä. Riippuu tietenkin vähän myös milloin olet liikenteessä. Suosittelen viikonloppua Saksan tappoon, on suuri ero ajaa Saksassa, kun rekat puuttuvat moottoriteiltä. Olen ajanut kerran Saksan läpi 6 tunnissa, mutta silloin saa ahkeroida...

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit