Nollatutkimus

2 kommenttia

http://www.tiehallinto.fi/servlet/page?_pageid=75&_dad=julia&_schema=PORTAL30&kieli=fi&menu=2733&_pageid=71&kieli=fi&linkki=4771&julkaisu=2178

Jo otsikko kertoo kaiken: "Suolan käyttö väheni suolauksen vähentämiskokeilussa". Mitä tuohon voisi enää lisätä? Täytyy sanoa, että aika hyvin ovat byrokraatit tuolla päätelleet. Jos jotakin koitetaan vähentää, niin luonnollisesti se vähenee. Ei se ainakaan voi lisääntyä. Lisää tällaisia tutkimuksia, kiitos! :grin:

  
 • Tuollaisille henkilöille joilla on noin hyvät hoksottimet voisi kysyä:

  Mikä suurenee koko ajan mitä enemään otetaan pois, tai päinvastoin mikä pienenee jatkuvasti mitä enemmän siihen lisätään. Tämäkin on materiaa ei numerosarjoja.

    
 • J R:” Jo otsikko kertoo kaiken: "Suolan käyttö väheni suolauksen vähentämiskokeilussa".

  Siis mielesi on nollatutkimus jos selvitetään, että kolmanneksen vähennyksellä suolankulutuksessa ei tarvitse tinkiä turvallisuudesta? Jos nollatutkimuksella tarkoitetaan tutkimusta, jonka tulos on ennalta selvä, niin pitää kysyä sinulta, että kuinka paljon suolan käyttöä voidaan mielesi vähentää ennen kuin se näkyy onnettomuuksissa. Sihän tiedät sen, jos kerran on kyse nollatutkimuksesta.

  Selvityksestä kertovan jutun otsikko olisi kieltämättä voitu valita paremminkin, mutta tutkimuksen tuloshan ei ollut se, että tutkittaessa suolan käytön vähentämistä suolaa käytetään vähemmän vaan se, miten suolankäytön vähentäminen vaikutti teiden turvallisuuteen.

  Positiivista on tietysti se, että ylipäätään luet tutkimustietoa, luetun ymmärtämisessä on vielä hiomista. Vai etkö lukenutkaan muuta kuin otsikon?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit