Taxikuskia pänni eilen...

6 kommenttia

Tuttu taxikuski tuli kahville eilen pubiin, häntä sapetti niin p****leesti seuraava juttu. Kaksi hänen vakioasiakasta/tuttua Make ja Leksa ajoivat ympärikännissä peräkanaa omilla autoillaan, lähes koomassa, Länsiväylällä. Ajo oli niin holtitonta, että hän ohitti nämä tutut. Takaa tuli nimittäin poliisiauto. Kuis ollakkaan. Poliisiauto ampaisi taxin perään ja pysäytti hänet 12 km/h ylinopeudesta. Känniläiset ehkä eivät edes huomanneet partioautoa, vaan jatkoivat rauhassa ajamista. Taxille sakot!

Tästä huomaa kuinka poliisit on ilmeisesti ohjeistettu vain seuraamaan ylinopeuksia liikenteessä. Rattijuopot jäävät kiinni vain erikseen järjestetyissä puhallusratsioissa tai ojaanajosta, ellei ole jo kolaroinut ennen sitä.

  
 • Tuo on oikeasti todella ärsyttävää. Tuntuu siltä että poliisi joskus valitsee uhrinsa, niistä josta ei oikein tykkää esim. nuoret. Ei sentään kyllä poliisit yleensä on fiksuja. Ratsijoihinkin jää loppujen lopuksi aika paljon kiinni. Mutta jos ei ole ratsijoita ketään juoppoa ei oteta/saada kiinni.

    
 • Niitä kannattaa sakottaa, joilta on toivoa saada rahaa. Liikenteen todelliset ongelmatapaukset saavat mennä sormien läpi, koska se ei ole yhteiskunnalle tuottoisaa. Näin se vain on.

  Hyvä esimerkki on pysäköinninvalvonta. Erääseen vähemmistöön kuuluvat hankkivat vanhoja autoja, joita eivät laita omiin nimiinsä. Lappuliisat jaksavat sakottaa hetken, mutta kun huomaavat ettei lapuilla ole mitään merkitystä (sakko menee henkilölle jolla ei ole autoon osaa eikä arpaa), eivät enää jaksa. Tälläistä touhua olen saanut seurata oikein aitiopaikalta. Sama pätee muuten sitten kameravalvontaan... Eli ne jotka eivät välitä mistään säännöistä p:n vertaa pääsevät aina vain helpommalla. Perustottelevaiset sitten kärsivät pienistäkin erehdyksistä aina vain pahemmin.

    
 • Tutkalla tosiaan huomaa ylinopeutta ajavat paljon herkemmin kuin humalaiset. Onkohan koko tarina tässä vai onko tässä jo enemmän kuin oikeasti tapahtui? Tuntuu todella erikoiselta yhteensattumien kasautumalta. Kuinka usein käy niin, että neljä peräkkäistä autoa, joista kahdessa ensimmäisessä on rateissa toisensa tuntevat miehet humalassa, heidän takanaan heidän humalastaan tietävä mies joka tuntee molemmat edellä menevät, ja poliisiauto sattuvat peräkkäin?

  Ettei nyt vaan taksikuski kehitellyt juttua, jossa on taas ne kaksi helppoa syntipukkia; poliisi ja rattijuoppo. Tyyliin ”kyllä pieniä mitättömiä rikkeitä kyylätään mutta iso roisto pääsee kuin koira veräjästä kun ei poliisia kiinnosta kunnon työt”. Kuulostaako tuo teistä TOSIAAN uskottavalta?

  Koska hän oli ainoa selvä, joka tiesi rattijuopoista, eikö hänellä mielestään ollut mitään vastuuta kännikalojen kiinnijäämättömyyteen?

    
 • Kyllä taxiautoilijaa pänni tosissaan, kesti pitkään ennenkuin hän pääsi kertomaan selkokielellä, ärräpäitä tuli aivan riittävästi, ei hän näytellyt eikä selitellyt. Kysyin samaa asiaa, mikset kertonut heti poliisille. Kertoihan hän, mutta poliisit olivat sitä mieltä, että kuulevat vain taas selityksen. Taxi ohitti juuri siksi, että poliisit näkisivät näiden humalaisten ajon, näin ei käynyt, vaan ampaisivat ainoan selvän perään.

    
 • Näitähän juttuja riittää. Aina poliisit väärässä paikassa. Kertooko tarina miten juoppolalleille kävi?

    
 • Juoppoja on vaikea huomata liikenteessä, en ole oikeastaan kertaakaan nähnyt humalaista ajamassa, niitä on vaikea huomata. Sitten huomataan kun joku on kuollut.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit