Kameravalvanta tehoaa?

2 kommenttia

Huomasin tuossa hesarin nettisivuilla uutisen missä todetteiin liikenteen kuolemantapusten laskeneen jyrkästi viime vuoden 94:stä 52:een tammi-maaliskuun aikana eli alhaisimpaan lukuun tällä vuosituhannella. Varmaankin viime vuonna lisätyn kameravalvonnan ansiota. Pitkään jatkuneilla kuivilla pakkaskeleillä ei varmaankaan ollut osuutta asiaan :confused:

  
  • Radiossa oli juttua tuon uutisoinnin jälkeen syistä. Olikohan liikenneturvan edustaja joka selitti kelitiedotuksen parantamisesn aiheuttaneen tuon parannuksen onnettomuusluvuissa.

    Ainahan kunnian ottajia nässä aisoissa on, mutta kun tilanne "normalisoituu" aletaan taas syyttämään autoilijoita ja vaatimaan kovempia rangaistuksia.

      
  • Tilastot soutaa ylös ja alas, ei muutaman kuukauden tiedoista voi sanoa mitään. Niihin vaikuttaa enemmän esim. mainitsemasi kelit kuin kameravalvonta ja vastaavat. Jos ja kun kameravalvonnan tapainen keino alkaa tuntua, se näkyy useamman vuoden aikana trendin muutoksena, ei yhtä-äkkisenä hyppäyksenä tilastoissa.

    Liikenteen tapaisessa valtavassa järjestelmässä ei näy mikään hyvä tai huono asia alleviivattuna ja yksiselitteisenä. Ne paljastuvat pieninä muutoksina pitkän aikavälin tilastoissa ja tutkimuksissa, eli piilossa suurelta yleisöltä jota ei jaksa kiinnostaa asiat joita ei näe tuulilasin läpi.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit