Missä sumuvalot?

5 kommenttia

Tänä aamuna huono näkyvyys - lumi pöllysi ja pelti kolisi....
Missä nyt olivat sumuvalojen käyttäjät, kun niitä olisi tarvinnut ja saanut käyttää? En työmatkalla nähnyt kuin yhden itseni lisäksi, jolla sumuvalot olivat päällä. Vai eivätkö sumuvalot ole tyylikkäät
:wink: tämmöisellä ilmalla.....

  
 • Etu- ja takasumuvalot auttavat havainnoinnissa, mutta eivät paljoa lasissa paina, jossei tajua suhteuttaa ajonopeutta ja ajotapaansa vallitseviin olosuhteisiin. Pitäisköhän aloittaa televisiossa joku mainoskampanja, jotta ihmiset osaisivat käyttää sumuvaloja oikein? Äsht, tuskin se menisi perille...

    
 • Tänä aamuna olisi tosiaan ollut käyttöä sumuvaloille, mutta ei etu vaan taka! Aika harvoilla ne olivat päällä. Johtuneeko siitä ettei moni kuski tiedä mistä ne saa päälle eikä ole nähtävästi aikaa ajaa sopivaan paikkaan sivuun lukemaan ohjekirjaa? Tosin nämä aamun onnettomuudet sattuivat pääosin moottoriteillä, joten eihän sinne tietenkään voinut pysähtyä. Monissa nykyautoissa on vielä niin hölmösti, että takasumuvaloja ei saa päälle, jos etusumuvaloja ole sytytetty! Mutta eihän niitä autoja ole suomalaiset suunnittelemassa. En tosin tiedä miten Volvoissa ja Saabeissa, luulisi sentään ruotsalaisten osaavan.

    
 • Lainaus:
  17.03.2005 klo 18:52 aeffae kirjoitti
  Tänä aamuna olisi tosiaan ollut käyttöä sumuvaloille, mutta ei etu vaan taka! Aika harvoilla ne olivat päällä. Johtuneeko siitä ettei moni kuski tiedä mistä ne saa päälle eikä ole nähtävästi aikaa ajaa sopivaan paikkaan sivuun lukemaan ohjekirjaa?


  Mitä?!! Ei keskiverto suomalaismies ohjekirjaan koske edes pitkällä tikulla!!! Ei varmasti monikaan tiedä mistä ne sumuvalot saa päälle ja jos tietääkin, niin ei tiedä milloin niitä saa lainmukaan käyttää. Jälkikäteen on turha selitellä, jossei ole jo hyvissä ajoissa perehtynyt ajamansa auton ohjekirjaan ja ei osaa käyttää sumuvaloja yms.

    
 • :smile: Joo, sillon kun niitä ei saa käyttää ne on päällä, ja sillon kun pitäis niin ei, hyvä meininki Suomi.

    
 • Niinpä :grin: !

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit