Pietari - Moskova

3 kommenttia

Tulevana v. 2006 aloitetaan Venäjällä 10-kaistaisen maksullisen moottoritien rakentaminen Pietarin ja Moskovan välille. 5-kaistaa kumpaankin suuntaan. Tiehankkeen rakentaminen kestää arviolta 5 vuotta, rakennushankkeen kustannusarvio on n. € 5 miljardia, josta valtio kustantaa puolet. Moottoriteistä tulee 650 km pitkä, ja nopeudet rajataan 150 km/h, jolloin laskettu ajoaika on n. 5 tuntia. Tämän ilmoitti Venäjän liikenneministeriö viime viikolla. Moottoritiemaksu olisi € 20,- per ajoneuvo.

Kiina, Espanja ja Saksa ovat olleet kiinnostuneita osallistumaan rakentamiseen.

Hki-Oulu, tai oikemmin joko Heinola tai Tampere - Oulu väli 2-kaistaisena kumpaankin suuntaan kustantaisi X €uroja ? Todennäköisesti vain alle puolet siitä mitä autoilijoilta verotetaan 1 v. aikana.

[SixPack muokkasi tätä viestiä 23.09.2005 klo 15:23]
  
 • Näinhän se on, meitä lypsetään kun olemme "nynnyjä"! :innocent:
  Mites me aseistaisimme kaikki maailman sissiliikkeet jos rahat menis teihin? :innocent: Miten kävis kaikkien yli tuhannen ulkoministeriön virkamiehen jos niiden ei tarvis miettiä että mitä sissiliikettä avustetaan meidän rahoilla? :innocent: Joutuisivat työttömiksi jos meidän rahat laitettaisiin teiden parantamiseen tuon sijasta, tulis työttömiä yli tuhat lisää ja se on paha, kait? :sunglasses:

    
 • Kunhan saavat polkunsa ajokuntoon lähden kyllä koeajolle jos ottavat viisumipakon pois.

    
 • Jos kaikkki ne Suomessa autoilijoilta kerätyt verot ja maksut olisi käytetty teiden kunnostamiseen ja rakenteluun Suomessa, niin kaikki tiet olisi tehty kullasta jo ajat sitten.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit