Yli puolet "laittomasti"

0 kommenttia

TM 16/07 Liikenteessä -palstalla sivulla 85 on kuva Kehä I:n opastusmerkeistä Leppävaaran suoralta ja väitetään että henkilöautot ajavat oikeammanpuoleista kaistaa laittomasti kohti Turunväylän liittymää.
Näinhän ei kuitenkaan ole, sillä ennen risteystä olevat merkit ovat vain opastusmerkkejä, eikä velvoittavaa bussikaistamerkkiä ole. Kyseessä ei siis ole bussikaistaa osoittava neliskulmainen merkki nro 541, vaan merkki 681 Tietyille ajoneuvoille tai ajoneuvoyhdistelmille tarkoitettu reitti sijoitettuna merkkiin 632 Ajokaistan yläpuolinen viitta.
Kyseistä paikkaa on käsitelty palstoilla jo kymmenkunta vuotta sitten, jolloin paikalla oli tekstilliset "bussikaista"-kilvet. Jostain syystä nyt TM:kin on haksahtanut kompaan vaikka yleensä ansiokkaasti liikkennemerkkiasioista onkin valistanut.
Poistoon tällaiset epäselvät merkinnät kyllä joutaisivat, kuten artikkelissa todetaankin. Toiseen suuntaan Turunväylän liittymän kohdalla käy välillä jopa niin, että motarin rampista pyritään suoraan keskikaistalla seisovaan jonoon vaikka "bussikaistaa" olisi kilometrikaupalla vapaana edessä. Tästä on busseillekin vain haittaa, kun amatööriliikenne jää tukkimaan kaistaa vilkku epätoivoisesti vasemmalle sen sijaan että ajettaisiin tyhjää kaistaa alta pois.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit