MP-pysäköinti maksulliseksi?!

13 kommenttia

Onko Helsingissä eri säännöt kuin muualla, vai ovatko hatarat tietoni vanhentuneet: http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/parkkimaksuista_luistavat_motoristit_arsyttavat-katso_kuva/?ref=tf_iOKboksi_p1EDIT: Ehkä näin on. Mutta kelpaako parkkilipun muistutuskantaosa todisteeksi siitä, että maksu suoritettiin, jos ja kun itse lippu häviää? Parkkipirkkojen kuukautisvaihtelukin (EDIT2: tai vaihdevuosivaivat) pitää ottaa huomioon.

  
 • Todennäköisesti et osaa liikennesääntöjä edes vähemmän vaarallisten pysäköintisääntöjän osalta kuten ei yli 60% muistakaan urpoista liikenteessä soheltavista, uutisen valittelija-kyttääjä ei myöskään. Ei mitään hajua mitä ympärillään tapahtuu, ei jaksa ottaa selvää asioista millään tavalla, mutta valitetaan silti...

    
 • Jep, kiitos muistutuksesta. Mutta missä kohtaa finlex.fi:ssä tuo olikaan?

    
 • Eikö niillä pysäköinninvalvonnassa ihan oikeasti ole parempaa tekemistä? Mihin helvettiin moottoripyörässä sen pysäköintilapun laittaa?  Noille byrokraattien kannalta lienee paras laittaa pyörä per parkkiruutu, kun kerta koko ruudun summan joutuu maksamaan. Se on laillista, mutta täysin järjetöntä.  Suomalaiset ovat näköjään niin perikateellista kansaa, että mopomiesten "ilmainen" pysäköintikin saa tunnot pintaan. Hävettää.

    
 • simppa:

  Noille byrokraattien kannalta lienee paras laittaa pyörä per parkkiruutu, kun kerta koko ruudun summan joutuu maksamaan. Se on laillista, mutta täysin järjetöntä.


  Noinhan se on maksuttomillakin ruuduilla. Yksi Rätkä / ruutu. Tekee mieli vetää pataan noita, mutta kun ei saa kiinni itse teossa...

    
 • Vedä pataan niitä pykälänikkareita, jotka ovat järjekäytön kieltäneet MP:n pysäköinnissä.

    
 • simppa:

  Eikö niillä pysäköinninvalvonnassa ihan oikeasti ole parempaa tekemistä? Mihin helvettiin moottoripyörässä sen pysäköintilapun laittaa?

  Noille byrokraattien kannalta lienee paras laittaa pyörä per parkkiruutu, kun kerta koko ruudun summan joutuu maksamaan. Se on laillista, mutta täysin järjetöntä.

  Suomalaiset ovat näköjään niin perikateellista kansaa, että mopomiesten "ilmainen" pysäköintikin saa tunnot pintaan. Hävettää.
  Etenkin kun se ei ole ilmaista normiparkkipaikoilla (vain ja ainoastaan muutamalla erityisellä mp-paikalla joita en itse ole koskaan 2-pyöräisellä päässyt hyödyntämään), en tiedä mistä joku on tuon käsityksen saanut.  Eli hommahan menee niin että moottoripyörälläkin pysäköinti pitää maksaa. Lippu otetaan mukaan eikä jätetä pyörään varastettavaksi. Asiaa valvotaan siten että silloin tällöin valvojat lätkäisevät sattumanvaraisesti sakkoja moottoripyörille, joista pääsee eroon lähettämällä parkkilippu todisteeksi siitä että maksu oli maksettuna.  Ko. systeemi oli kätevää ainakin silloin kun oli raaputettavia parkkilippuja (onko niitä enää olemassa?). Nimittäin en koskaan maksanut pysäköintiä vaan silloin kun sain tällaiset random-tarkistussakot niin kävin kioskilla ostamassa raaputettavan parkkilipun, raaputin sakkojen saannin kattavan pysäköintiajan, ja lähetin pysäköintivalvontapaikkaan. Eli porsaanreikä löytyi, ei taida löytyä enää?

    
 • simppa:

  Vedä pataan niitä pykälänikkareita, jotka ovat järjekäytön kieltäneet MP:n pysäköinnissä.


  No enemmän tekee nykyään mieli vetää niitä yksi Rätkätin / ruutu -sankareita.

    
 • mikahe:

  Jep, kiitos muistutuksesta. Mutta missä kohtaa finlex.fi:ssä tuo olikaan?
  Hmm, pahoittelen hyökkäävää ilmaisua. Tarkoitus oli ennemmin yleisesti kirota useimpien liikenteessä säheltäjien törkeää piittaamattomuutta liikennesääntöjen tuntemuksen suhteen (ja vielä sen päälle riehuvat siellä muille, valittavat ym. vaikka maa heidän omien jalkojen alla on aika heikkoa).  Riittävät taidot omaavat ovat todella harvassa, eikä ketään oikein kiinnostakaan osata yhtään mitään.

    
 • 2-pyöräisten käyttöä pitäisi edistää niin paljon kuin mahdollista. Kun kerran järjettömiin asioihin pitää rahaa syytää niin tehkää lämmitettävien jalkakäytävien, hiihtoputkien, kesäkäytössä olevien jäähallien ym. sijaan/lisäksi sitten lämmitettyjä katuja jolloin mp:llä voisi ajaa lähes koko vuoden ympäri talvesta huolimatta...  P.S. Ei ole omaa lehmää ojassa, en ole vähään aikaan omistanut mp:tä. Tekisi mieli kyllä mutta ei näillä hinnoilla viitsi parin kuukauden ajokautta varten ostaa. Ja ennenkaikkea kun Suomalaiset mp-tappajat niittävät hyvää tahtia motoristeja hengiltä, piittaamattomien 'kunhan ajan rajoitusten mukaan niin aivot voi jättää narikkaan' -porukan ikääntyessä homma vain pahenee.

    
 • mikahe:

  simppa:
  Vedä pataan niitä pykälänikkareita, jotka ovat järjekäytön kieltäneet MP:n pysäköinnissä.

  No enemmän tekee nykyään mieli vetää niitä yksi Rätkätin / ruutu -sankareita.
  Ehkä voisi perustaa useita tappelupysäköintipaikkoja: saa pysäköidä ilmaiseksi mutta kateelliset saa hyökätä kimppuun jos näkevät. Pysäköintiasioista vastaavat virkamiehet voivat saada 20% palkankorotuksen mutta pitää aina käyttää näkyvää uniformua ja heidän kimppuun saa kuka tahansa käydä.

    
 • Täällä on hieman asiaakin: http://www.motot.net/wiki/Moottoripy%C3%B6r%C3%A4n_pys%C3%A4k%C3%B6inti  Tosin Jawa-kaudelta lienee Maksupylväs-kappale. Vai onko joku nähnyt sellaisia viime vuosina?  EDIT: Euron tullessahan nuo taisivat hävitä. Ehkäpä Euron hävittyä ne kaivetaan parkkipirkkojen kätköistä.

    
 • Moottoripyörän pysäköinnistä kateellisen kannattaisi käväistä pikkuinen kotimaan turnee moottoripyörällä, vaikkapa katselemassa maakuntakaupunkien keskustoja. Olisi kiva reissu ja helpottaisi kovasti ahdistusta.  Säännöt ovat periaatteessa selkeät, mutta soveltaminen vaihtelee kaupungeittain.  Maksullisella paikalla myös MP:sta kuuluu maksaa. Ja sitten joku pöllii maksulapun, joten se on parasta pitää mukana. Tai ainakin lipun kantaosa. Tai se isompi osa, kun toinen jätetään pyörään. Joka tapauksessa kannattaa jo pysäköidessä varata jotain evidenssiä aiheettoman sakon nollaamiseen.  Samaan ruutuunhan saa pysäköidä useampia mopoja, kunhan pysäköintimaksu maksetaan, kaikki ovat ruudun sisäpuolella eikä ketään motiteta. Ja sitten se maksukuitin haltija lähtee ensimmäisenä...  Kadunvarren jyrkkä vinoparkki autoilijoiden jättämissä puolen auton kokoisissa tiloissa on oma suosikkini, mutta se ei taida periaatteessa täyttää lain kirjainta, koska ajoneuvoa ei pysäköidä "ajoradan suuntaisesti". Eipä ole sakkoja silti kuulunut, mistä valvojille kiitos.  Parkkikiekkoa ei tarvitse moottoripyörässä käyttää ihan lainkaan perusteella. Mutta aikarajoitusta pitää silti noudattaa.  Oulussa tämä asia hyvällä tolalla, valvonnassa ei niuhotusta ja jopa useita MP-parkkeja on keskeisissä kohteissa kaupungilla ja kaikki ahkerassa käytössä kesäisin. Eikä enää edes pahasti kotiloita haittoina kun kuljettajat ovat noihin jo tottuneet.  Oma kontribuutioni mopopysäköintiin oli muuan kesä takaperin pyytää raivaamaan muutamien katujen valotolppien rajoittamat autoille käyttökelvottomat ruudut pysäköintikieltojen alta edes MP:lle sallituksi. Nyt ei tarvitse mopolla liikkuessa viedä autoilijalta kokonaista ehjää ruutua ja näissä paikoissa on aina isonkin MP:n mentävä tila vapaana.

    
 • 740 GLE:

  Samaan ruutuunhan saa pysäköidä useampia mopoja, kunhan pysäköintimaksu maksetaan, kaikki ovat ruudun sisäpuolella eikä ketään motiteta. Ja sitten se maksukuitin haltija lähtee ensimmäisenä...


  BZZZT! Väärinhän se meni heti.  Näköjään joka rakkineesta pitää maksaa vaikka samassa ruudussa ovatkin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit