Premiumdieseltesti

3 kommenttia

Laskinkohan oikein, että Nesteen perusdieseliä kannattaa ostaa jopa + 0,04 € kalliimmalla litrahinnalla verrattuna ST1:n ja ABC:n ihmesmartteihin verrattuna? Vasta 0,05 € (0,0468 €) hintaero kääntyy kulutuksen kannalta ST1:n eduksi.

Laskekaapa nyt tuo sama joku pitkänkin matematiikan ihminen, etten puhu pehmeitä. Kulutukset l/100 km otin testin Passatin 90 km/h = 5,46 vs, 5,64. Golfissahan ero olisi 90 km/h vielä suurempi Nesteen eduksi.

  
 • Ei ole minullakaan pitkää matikkaa, mutta suunnilleen samoille senteille pääsin. Kävin katselemassa yhtiöiden sivuilta dieselien koostumuksia. Minusta yllättävää St1:n dieselissä oli sen sisältämä FAME bioöljy, tosin melko pieninä määrinä. FAMEhan on sitä biodieseliä, mitä monet moottorivalmistajat kieltävät käyttämästä moottoreissaan. Muistaakseni esim. Volkkari kieltää sen käytön. Vertailun perusteella näyttää siltä, että Nesteen PROdieselin mainoslauseet eivät ole aivan tuulesta temmattuja, vaikkakaan erot eivät ole mitään huikeita.

    
 • Ero saattaa kasvaa yllättävän suureksikin, jos kulutus kompensoi kalliimman hinnan ja sen lisäksi vähempi savu ja noki pitää hiukkassuodattimen käyttökunnossa edes 100.000 km pidempään?

  Sama periaate moottoriöljyn laadulle ja kulutukselle.

    
 • Olisi kiva tietää ennen laskelmia, että kumpaa ST1 dieseliä olis testissä. Alkuperäista Plussaa vai UPM plussaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit