Sakot uusi veromuoto

0 kommenttia

Hallitus suunnittelee sakkojen korottamista entisestään. Hallitus jopa itse myöntää, että sakoilla ei ole enää tekemistä liikenneturvallisuuden kanssa, vaan sakkoja kerätään rahan vuoksi, eli sakko onkin oikeastaan vero. Aivan kuin autoilijoilta ei jo nyt kerättäisi tarpeeksi veroja.

Tämä myös sotii tavallisen ihmisen oikeustajua vastaan moninkin tavoin. Vain 16 km/h ylinopeudesta saatu rikesakko olisi jo kovempi, kuin samassa tuloluokassa olevan henkilön pahoinpitelystä saama sakko (345€ vs. 315€). Toisaalta on tiedossa, että luottotiedot menettänyt pikkurikollinen ei saa minkäänlaisia rangaistuksia "pienistä" rikoksista, koska sakkoja ei tarvitse maksaa. Tavallinen hieman parempituloinen kansalainen sen sijaan voi saada tuhansien eurojen päiväsakot 21 km/h ylinopeudesta, joka voi tapahtua vahingossa. "Jatkossa 6 000 euron nettotuloilla 21 km/h ylinopeus 100 km/h alueella paikkaa valtiotaloutta 1870 eurolla, kun 1 km/h hitaammin selviäisi 345 euron sakoilla." Onko kohtuullista, että 1km/h kovempaa ylinopeutta ajanut saa yli viisinkertaiset sakot ja kovatuloiselle ero saattaa olla vielä huomattavasti rajumpi?

Tällainen käytäntö tulee rapauttamaan kansalaisten moraalia, sillä minun mielestäni tällainen sakotus on jo verrattavissa korruptioon. Joissain maissa poliisimies vetää henkilökohtaisesti välistä, Suomessa valtio vetää tietoisesti välistä saadakseen rahaa. Valtion rahastus on jopa törkeämpää, kuin yksittäisen viranomaisen laiton rahastus.

Autoilijat maksavat jo nyt autoilun veroina moninkertaisesti sen summan, joka autoiluun laitetaan. Ja lisää tulee kokoajan. Odotan todella sitä päivää, kun alamme tienaamaan näillä uusilla maahanmuuttajaosaajillamme, kuten päättäjämme ovat meille luvanneet. Ehkä sitten voidaan alentaa autoilunkin verotusta.

http://www.moottori.fi/liikenne/jutut/sakot-uhkaavat-nousta-hallitus-korottaisi-liikenteen-sakkoja-huomattavasti/

Tämä sakotus on vain yksi ehkä käytännössä pienikin juttu, mutta periaatteellisesti erittäin suuri asia muiden asioiden joukossa, jonka vuoksi ainakin itse alan entistä vakavammin harkitsemaan poismuuttoa tästä maasta. Tässä maassa normaalista, lakeja noudattavasta, ahkerasta, keski-/hyvätuloisesta ja säästävästä ihmisestä on tehty lähes rikollisen tasolla oleva syntipukki ja maksumies, jota kaikenmaailman siipeilijät, vihervasemmisto ja kulttuuri-ihmiset arvostelevat, vaikka samalla juuri he elävät meidän maksamilla verorahoillamme.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit