Tekniikan Maailma, ennakkosensuuri, piilomainonta, keskustelu

0 kommenttia

Ei tainnut TM:n viime vuonna saama langettava päätös Julkisen sanan neuvostosta paljoa menoa hidastaa, kun katsoo näitä "uutisia" ja "käsitteeksi muodostuneita puolueettomia testejä".

Tuoreimpana pisti silmään Jepssonin mainos joka näyttää tulleen suoraan yhtiön edustajan omasta kynästä ( https://tekniikanmaailma.fi/elektroniikka/suomalaiset-yepzon-paikantimet-suojelevat-ihmisia-ja-rahteja/ )
image

Sen verran on TM:ssä sentään viisastuttu, ettei piilomainoksen yhteyteen enää suvaita kommentteja ilman erillistä hyväksyntää.

image

Aiemminkin ovat artikkeleiden ja "artikkeleiden" yhteydestä kommentit toisinaan lähteneet toimituksen tai sisällöntuottelijoiden toimesta kuin pieru saharaan ilman minkäänlaista tietoa siitä miksi näin on käynyt - tämä sopii hyvin lehden linjaan lukijoiden kohtelusta, meille kun ei norsunluutornista vaivauduta suotta mielivaltaa perustelemaan, saati edes antamaan minkäänlaisia ohjeita tai sääntöjä keskusteluun osallistumiselle.

Ja muutaman kerran olen jo maininnutkin näistä teknisistä haasteista - keskustelualueelle en nykyään pysty kirjoittamaan viestejä lehtitilaukseen liitetyllä käyttäjätililläni, vaan joudun joka kerta kirjautumaan ensin ulos ja sitten toisella tilillä sisään - tämä ominaisuus tuli mukaan noin vuosi sitten ja ensin ajattelinkin että siellä on nyt joku vetänyt herneen nenään ja ihan tietoisesti estänyt osallistumiseni. Ja uutisten / artikkeleiden yhteydessä taas kommentteja ei pääse muokkaamaan muut kuin toimittelijat, jotka taas eivät mitään ilmoita myöskään esimerkiksi artikkeleihin tehdyistä muutoksista.

Onpa käynyt niinkin, että kommenttien perusteella uutinen on kirjoitettu käytännössä kokonaan uusiksi tästä mitään ilmoittamatta, ja sielläpä on sitten varsin hassulta näyttänyt kommentti jäänyt killumaan - jopa lehteen asti lainattuna.

On vähän saatu lukijaa asetettua Otavamedialaisittain ruotuun.

  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit