TL ajokortin käsittelykoe

2 kommenttia

TL ajokorttiin ei tarvita autokoulua, joten heillä ei ole myöskään kalustoa.

Jos haluaa ajaa TL-kortin, pitää ajaa käsittelykoe. Peräkärryn pitää olla yli 2m leveä ja lavan oltava yli 4m. Melkoinen kärry! Nyt kun T1B traktoriksi on valikoitunut Polaris Ranger, jolla saa vetää noin 550 kg kokonaismassa. kärryä, on sillä kortin ajaminen käytännössä mahdotonta. Tuon kokoiset kärryt kun ovat kokonaismassaltaan helposti yli 1000 kg jarrullisia kärryjä.

Tuon artikkelin kuvasta tulee mieleen, että kärryn kantavuus on enemmän kuin mitä mönkijä saa vetää. Ajovarmasta sanoivat, että käsittelykoetta ei suoriteta suljetulla alueella, eli Traktoriin ei saa kytkeä vaunua, jota sillä ei saa kuljettaa.

  
  • Juuri tuohon juttuun laitoin asiasta kyselyn että miten ovat voineet suorittaa kyseisen käsittelykokeen kun noin sitä ei voi tehdä.

    Itsellä patti tilanne kun ei saa korttia ajettua kun mönkijällä(T3b)en sitä voi suorittaa. Mönkijän maksimi kärry 150kg ja 2x4m kärryä ei noin kevyenä löydy mistään.

    Jos saa rekisteröityä mönkijän T3b:ksi niin kyllähän sillä myös pitää saada ajolupa suorittaa.

      
  • Uudessa 4x4 Maailma -lehdessä oli aika seikkaperäinen selotus tuosta LT -kortin hankkimisesta. Siinä oli esimerkki mönkijänä Polaris Sportsman XP 1000 ja sen perässä ainakin kuvassa maahantuojalta lainattu? kärry peruutuskoetta varten.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit