TM 13/2017 KUVASÄÄDÖT

4 kommenttia

Millä viivellä TM testien kuvasäädöt tulevat TM nettisivuille (https://tekniikanmaailma.fi/elektroniikka/tv-kuvasaadot/)? En ole ainakaan vielä löytänyt 13/2017 vertailun säätöjä sieltä.

  
 • Toimituksen kommentti

  Kuvasäädöt päivitetään pääsääntöisesti lehden ilmestyessä. Uusimmman vertailun tiedot saatiin nettiin vähän myöhässä, pahoittelut siitä! Mutta nyt siis OLED-televisioidenkin säädöt löytyvät kuvasäätösivulta.

    
 • Ostin LG OLED55C7V television katsoin kuvasäätöjä enkä löydö mistä säädetään menetelmä 20 pistettä IRE 240, IRE 311, IRE 388, IRE 426
  465, IRE 483, IRE 498, IRE 513 IRE 527 IRE 544, IRE 560 IRE 577, IRE 590, ym. IRE säätö loppuu 100seen.

    
 • Huomasin saman asian. Mitään selitystä noille erilaisille arvoille ei ole löytynyt.

    
 • Toimituksen kommentti

  LG OLED55C7V:n säätöohjeen uhd/hdr-sarakkeessa mainitut 20-pisteen säädön yli sadan lukemat tulevat näkyviin vain silloin, kun katsotaan HDR10-laajasävykuvaa. Lukemat ovat HDR10-videosignaalin arvoja, jotka korvaavat valikossa samassa kohdassa "tavallisesti" näkyvät IRE-arvot.
  Varmin HDR10-kuvan lähde on Ultra HD Blu-ray-soitin/levy.

  Jotkin kuvalähteet tuottavat oletuksena Dolby Vision-laajasävykuvaa, mikäli tv tukee kyseistä signaalia. Tällöin suuria lukemia ei tule näkyviin, eikä ohjeissamme ainakaan toistaiseksi ole nimenomaan tälle kuvaformaatille haettuja asetuksia. Joissain kuvalähteissä (esim. Apple TV 4K) voi tiettävästi valita laajasävykuvan muodon asetuksissa. Tällöin Dolby Visionin vaihtaminen HDR10-formaattiin pitäisi tuoda suuret "IRE"-arvot näkyviin.

  On mukavaa huomata, että säätöohjeemme kiinnostavat ja ne selvästi luetaan tarkkaan. Laajasävykuvan säädöistä on tullut toimitukseen useampia kyselyitä ja kommentteja, mistä suuri kiitos kaikille niitä lähettäneille.

  Risto Niska

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit