Uuden auton tuonti ja varusteet

1 kommentti

Jos itse tuo uuden auton Suomeen, autovero ja elv määrätään samanlaisen auton Suomalaisen virallisen hinnan perusteella. Periaatteessa siis autosta ulkomailla maksettu hinta ei vaikuta veroon.

Tiettyihin autoihin on mahdollista helposti ottaa varusteita jopa kymmenien tuhansien eurojen arvosta - jopa Saksan hinnoilla. Miten kaikki varusteet huomioidaan veroa määrättäessä? Alkaako tulli lukemaan alkuperäistä kauppakirjaa ja hakemaan jokaisen varusteen hinnan Suomalaisesta hinnastosta, vai jääkö varusteiden huomioiminen tuojan ilmoituksen varaan?

Eikös muuten uuden auton määritelmä muutu ensi vuodenvaihteessa? Nythän kaikki alle 6 kk vanhat autot verotetaan uusina. Vuodenvahteen jälkeen PITÄISI olla mahdollista tuoda uudempiakin autoja mahdollisesti kohtuullisemmalla verotaakalla. Näitäkin autoja koskee osaltaan tuo varusteiden määrittäminen.

Kun katsoo www.autocar.dk hintoja, herää kaikenlaisia ajatuksia :confused:

  
 • Minulla kävi mielestäni aika erikoinen tapaus kaksi viikkoa takaperin kun vein autoni tulliin tarkastettavaksi.
  Auto ei tosiaan ole missään priima kunnossa joten kaverin neuvoa nodattaen vein auton ensin tohtorille katsottavaksi ja sen jälkeen huoltoliikkeeseen jossa pyysin arviota mitä tohtorin luettelemat puutteiden korjaaminen tulee maksamaan.
  Sen jälkeen vein auton maalaamoon josta sain kirjallisen arvion mitä maalikunnon kunnostaminen tulee maksamaan.

  Nämä dokumentit liitin tullin hakemukseen ja ruksasin auton kunto kohdasta HUONON.
  Kello oli 16.20 kun pääsin virkailijan puheille. Turussa tulli sulkee ovensa kello 16.00 ja palvelee kello 17.00 saakka.
  Aluksi kyseinen miesvirkailija oli kovin kohtelias ja korrekti, mutta kun hän huomasi että olin rastittanut kohdan huono, tuli hänelle hätä :open_mouth: !

  Mies rupesi itkemään, että tietenkin piti sattua tämän kaltainen HUONO tapaus näin lähelle sulkemisaikaa, hänellä on kova kiire bussiin joka lähtee vartin päästä...

  No menimme ulos ja hän käytti kokonaisen minuutin auton tarkistamiseen :grin: , ja kuittasi auton huonoksi.

  Virkailija ei tarkistanut lainkaan autoni varusteita, eli olisin voinut jättää ilmastoinnin, urheilualustan, kattoluukun, vakionopeussäätimen, nahkasisustan, soittimet ja muut ilmoittamatta. Koska kaveri ei tosiaan niitä katsonut. Kiire bussiin kun oli :innocent:

  Työkaverilleni on käynyt täysin vastaava tilanne kun hän on autonsa tullannut, eli varusteita eikä auton kuntoa tarkistettu lainkaan vaan virkailijat tosiaan uskoivat sitä mitä lappuun oli kirjoitettu.

  En siis tosiaan usko virkamiesten ehtivän/jaksavan tutkia kaikkia auton lisävarusteita. Sain virkailijalta sen käsityksen, että jos auton kunto merkitään normaaliksi tai hyväksi niin varusteita ei edes tarkisteta. Sitäpaitsi voihan sitä aina sanoa ettei tietänyt että kaikki varusteet piti merkitä...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit