Millainen monitoimitulostin?

2 kommenttia

Tarvitsisin tehokkaan tulostimen lähinnä nopeaan tekstin tulostamiseen. Tarvitsen ajoittain myös tulostaa laadukkaita värikuvia kuten videokansia ja julisteita. Hintakaan ei saisi kohota yli 400 euron.
Vaihtoehtoja on, mutta olisi mukava kuulla kokemuksista. (mm. HP PSC 2410, PSC 1350, OfficeJet 6110, Epson Stylus Photo RX500, Canon Smartbase MP730 Photo, Smartbase MP370 Photo)

Kiitos.

  
 • HP:n PSC-sarjan laitteet ovat Epsonin kilpailijoita kalliimpia, mutta niiden perustulostuksen laatu ja nopeus on parempi. Epsonin käyttö on tosin halvempaa, koska Epsonin mallistossa (jos ei ihan halvinta laitetta lasketa) käyttävät monitoimilaitteet eriteltyjä musteita, eli kaikki värit ovat omassa kasetissaan, jolloin jonkin värin loputtua voi helposti ostaa vain yhden värin- eikä koko palettia, joka taas tuo huomattavia kustannussäästöjä. Epsonissa tulostuspää on myös laitteessa- joten mustepatruunoiden hinta on HP:tä huomattavasti edullisempi- joka taas käyttää patruunoihin rakennettua tulostuspäätä- joka siis vaihtuu aina kasetin mukana.

  Valokuvalaadussa Epson hakkaa HP:n- mutta valokuvien tulostus on HP:lla nopeampaa. HP on myös Epsonia pienempi- ainakin HP:n 1000 sarjan PSC-laitteita voin suositella varauksetta. Itselläni on astetta vanhempi PSC 1110 - on todella pieni, nopea ja helppokäyttöinen- tekee vielä loistavia valokuviakin.

  Canoniin en ota kantaa, koska niitä en tunne. Olen ollut PC Superstoressa töissä, joten HP:n ja Epsonin laitteet tunnen työn puolesta varsin hyvin.

  Jos haluat luotettavan, nopean ja pienikokoisen laitteen, ota HP. Jos taas haluat säästää mustekustannuksissa ja laitteen hinnassa, osta Epson.

  RX500 on malliston yläpäätä- ja erittäin hyvä laite, joskin ollut markkinoillakin jo hyvän aikaa- eli näkyy hinnassa positiivisesti. HP:n 1350 on pienenä ja edullisena laitteena minun suositukseni- mutta ei tosiaan ole mikään vaihtoehto RX500:lle ominaisuuksiensa puolesta.

  Tuo HP:n välimalli on hyvä laite myös, mutta ei minun valintani.

  Jos tarvitset faksia, Officejet 6110 on ainoa vaihtoehto. Jos haluat kopioida ison nipun tekstisivuja, on Officejetissä automaattinen sivusyöttö- joten siinä tapauksessa myöskin ainoa vaihtoehto.

  Jos noita kahta ominaisuutta et tarvitse- ota joku muu.

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 10.09.2004 klo 01:24]
    
 • Kiitoksia suuresti. Tämä valotti erittäin paljon!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit