Susi: Garmin GPS vapaa-ajan kartta Lapin alue

0 kommenttia

Tutustuin muutama viikko sitten Garminin vapaa-ajan karttaan. Kotelossa ja mainoksissa annetaan aika mukava kuva. Kuitenkin: Lapin alueen kattava CD on tehty kehnosti.

Lapissa vaellus/maastokäytössä tuote on susi. Siinä EI ole mm. näitä tietoja:
- Purot ja suurin osa joista
- Autiotuvat ja kaikki muut rakennukset, nuotiopaikat
- Maastopeitteiden kuvaukset (metsät, aukeat, suot...)
- Jyrkänteet, maamerkit
- Suuri osa paikannimistä
- jne.

Näkyviin on jätetty vain seisovat vedet, isot tiet ja harvennetut korkeuskäyrät. Jopa taajamat ovat vain viitteellisiä. Siitä puuttuu siis lähes kaikki tieto jolla voit yksiselitteisesti paikantaa itsesi ja löytää jostain jonnekin. Edes isolla PC-näytöllä kartta ei ole helposti hahmotettavissa, etkä siksi pysty tarkasti luomaan reittipisteitä GPS:n muistiin.

Ennenkuin ostat niin katso tuotetta rauhassa kaupassa ja vertaa esimerkiksi mukaan ottamaasi vaelluskarttaan samasta kohdasta.

Esimerkkipaikka: Saariselällä olevan Muorravaarakan joen laakso. Siellä puuttuu: itse joki yläjuoksulta, kaikki (vahvatkin) polut, purot, autiotuvat rakenteineen, nuotiopaikat, sekä jyrkänteet.

Kaikissa tarkastamissani retkeilytyyppisissä Lapin kohteissa tilanne oli sama. Syntyvä karttakuva ei vastaa maisemaa. Käyrät ovat kyllä jyrkänteitä lukuunottamatta ok, mutta se ei navigointiin riitä.

Minusta tuote ei ollut mitä pitää. Garmin vapaa-ajan kartan Lapin lehti voi olla sinulle hyvä, katso silti ensin mitä ostat.

[vhuuskonen muokkasi tätä viestiä 20.11.2004 klo 10:37]
  
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit