Pussittomat pölynimurit?

2 kommenttia

Moi,

Pitäisi ostaa uusi pölynimuri ja katseeni on kääntynyt pussittomiin malleihin. Olen nyt hieman surffannut nettiä ja seuraavat asiat ovat pistäneet eri malleissa silmääni:

Dyson DC08
--
Tämän mallin ilmeisesti suurin ongelma on siinä, että teleskooppivarsi
tuppaa menemään kasaan, kun suulakkeella törmää huonekaluihin tai kun imuria joutuu voimakkaasti työntämään esim. matolla, jossa se imuvoiman ansiosta ahnaasti tarttuu siihen kiinni.

Dyson DC11
--
En tiedä, että onko tähän malliin parannettu tuota DC08 mallissa olevaa ongelmaa teleskooppivarressa, mutta tämän Turbo-suulakkeen kanssa on kait sellainen ongelma, että kaikki pitkät karvat, langat jne. kiertyvät sen pyörivän harjan ympärille. Kuulemma myöskin tämän Turbo-suulakkeella on kait sellaista vikaa, että se työntää tomua edellään kovalla pinnalla.

Electolux Z8245
--
Tästä mallista ei taasen meinaa saada oikein mitään tietoa. Osaako kukaan kertoa tästä enempää? Ilmeisesti se on ainakin hanlvempi kuin Dyson:in imurit, mutta miten muuten? Onko mitään plussia tai miinuksia?


Kaikkia kokemuksia noista kaivataan!

  
  • Olet varmaan jo imurisi ostanut , mutta en malta olla puuttumatta asiaan. Moni kyselijä löytäisi itse vastauksen , kun selaisi TM arkiston testijuttuja, joka löytyy ihan tuosta otsikon alusta. Tosin TM ei ole kokeillut kuin LG:n pussitonta imuria , numerossa 3/2002 , ja se oli juttuna häpeäksi tekniikkalehdelle , koska siinä ei selostettu ollenkaan pussittoman imurin toimintaperiaatetta. Ainakin Dyson- imurit toimivat keskipakoisperiaatteella , jolloin pöly tiivistyy säiliön laidoille . Imurin keksijä yritti kaupata keksintöään suurille valmistajille , mutta kukaan ei halunnut tuhota tuottoisaa pölypussibusinestä , jokaisella oma pussimalli ( vrt. printterikasetit) , joten keksijän piti itse ryhtyä valmistajaksi.

    [hobbit muokkasi tätä viestiä 21.03.2006 klo 20:39]
      
  • Voi olla että Hobbit on tavallaan oikeassakin tuossa pussijutussa, mutta toisaalta edullisia tarvikepusseja on hyvästi saatavilla, että tokko kenenkään välttämättä tarvitsee ostaa kalliita merkkipusseja ellei välttämättä halua. Minusta pölypussissa on kuitenkin hyvää siisteys. Kuinka siisitisti näissä uusissa pusittomissa malleissa tyhjennyspuoli sujuu? Onhan noita pussittomia imurimalleja aiemminkin ollut ja niissä ainaskin tyhjennys oli aina melko sottaista puuhaa. Muistelen, että ainakin tuossa muutama vuosi sitten olleessa TM:n Dyson jutussa moitiskeltiin, että hieman epäsiistiä puuhaa olisi huolimatta hienostuneesta sykloonimenetelmästä. Tällä hetkellä ei innosta ajatus, että imuria täytyisi lähteä erikseen pihan perälle tyhjentämään.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit