Pontikka-thread

5 kommenttia

Viinastahan se aina juttu lentää , hyvien kokemusten vastapainksi voitaisiin muistella myös niitä kamalempiakin kokemuksia , joista yhden kerroin jo grappa - osastolla. Lähes vastaavaa oli Kiinan matkalla isäntien innolla tarjoama Mao-tai riisiviina , jonka hajukin
kuvotti jo metrien päästä.Kiinssa sitä arvostettiin kovasti , pullon mainoksessa kerrottiin kuinka lautturit tulivat hakemaan sitä satojen kilometrien päästä.Kolmas karu kokemus oli Kuhmoisissa tarjottu kotipolttoinen , jota juhannnusjuhlissa valuttelin koivunrunkoa pitkin ,ettei isäntäväki huomaisi. Mutta on sitä hyvääkin saatu , kun on itse tehty.Opikelijakolhoosimme teki mäskin omenista tislasi ja kirkasti sen kolmasti , niin olipa hieno maku. Olenkin silloi tällöin matkoilla innostunut kokeilemaan paikallisia hedelmäviinoja , aika mielenkiintoisia nekin.

  
 • Kuin on grapoissa juotavaa ja juotavaksi kelpaamatonta, niin on pontikkaakin. Omat kokemukseni pontikasta ovat positiivisia, samaten grapasta. Pontikka ja valkoviini sopii joissakin tapauksissa yhteen.

  __

  Koska meillä nyt näitä viestiketjuja on näin lukuisia, kysylen tässä ketjussa, että mitä kannattaisi Riikasta (Latvia) tuoda? Käyn ensi viikonloppuna siellä.

  Kiikarissa olisi:
  - Riga Black Balsam (yrttilikööri)
  - ehkä Sirtaki (brandy? brandynomainen juoma? grappa?)

  Varmaan muitakin harkinnan alla sitten paikan päällä... nyt vain sattui silmään Latvijas Balzamsin nettisivut ja nuo sieltä bongasin.

  Sitten voisi kysyä Riikassa käyneiltä, että mitä sieltä kannattaa ostaa kotiin vietäväksi? Onko esim. skottiviskeissä tarjontaa ja kilpailukykyisiä hintoja?

    
 • Kaikkien aikojen kehnoin pontikka tuli aikoinaan tislattua yo-kunnan lahjaksi saamalla pikkupannulla, jonka kansi oli kaikkea muuta kuin tiivis. Lähtöaineeksi valikoitui Alkon halvin valkoviini ja tuotos oli monin verroin sitäkin pöyristyttävämpää. Tulipahan kokeiltua.

    
 • Menee kyllä off-topic, mutta kannattaako viinakset ostaa lentokentän tax-freesta (Latvian päässä) vaiko Riikan omista liikkeistä? Mikä alkoholiverotuksen taso on Riikassa?

  Tässähän on tämä pulma, että jos Latviassa on vero, ja tax-freessa korkeampi voittomarginaali (ja valikoimaa ei tiedä ennen kuin on liian myöhäistä palata takaisin torikaupoille)...

    
 • Ainahan viina on hintansa väärtti, tupakat voi olla joskus liian kalliita, sanotaan.
  Jos on tarkkaan etukäteen tiedettävä matkakohteesta kaikki yksityiskohdat ei enää ole avoin yllätyksille.Neuvoisin kuitenkin tekemään ostokset taxfreestä, saanee aitoa tavaraa.Hinnoistansa en ole nykyisin selvillä mutta halpaa se on "kylälläkin".
  Riigan Balsamit vaatii juojaltaan ainakin päättäväisyyttä, en osta toiste, mielestäni valkosipulivotkakin on parempaa.
  Äläkä vaan lähde kenenkään mukaan "nurkan taa" ostamaan CD-levyjä tai yleensä mitään.
  Hyvää matkaa!!
  MS

  [salo-m muokkasi tätä viestiä 23.03.2006 klo 18:06]
    
 • Elossa ollaan takaisin vaikka neuvot hieman myöhästyikin lähtöajankohdasta. Eipä todellakaan tullut lähdettyä kenenkään "kaverin" mukaan joka huhuili Smiltsu-kadulla: "Friends, friends. Free beer. Free beer. Many girls. Come in and see, if you don't like, you can leave. Free beer..." Ja jujun takanahan olisi ilmeisesti ollut jokin mafian omistama porttolapubi 10 latin (=15 eur) sisäänpääsymaksulla. Tuopillinen oluttahan siellä päin kuitenkin maksoi 0,90-1,40 latia riippumatta missä ravintolassa sitä tilasi eli puolet siitä mitä olut maksaa Suomessa, jos sitä tilaa verkkahousuräkälässä. Tumma olutkaan ei maksanut 5 euroa vaan oli saatavilla ihan samaan hintaan kuin vaaleaakin.

  Eniten Riikassa alkoi jurpimaan se, että siellä ei ole soveliasta tilata mitään tiskiltä: he tulevat pöytään kysymään, sitten kun/jos tulevat kysymään. "Pikaruokalassakin" meni aina vähintään 2 tuntia, kun matkaseurue istui pöytään, odotti tarjoilijaa, selasi menua, odotti tarjoilijaa, teki tilauksen, odotti tarjoilijaa (ja ruokaa), söi, odotti tarjoilijaa, tilasi laskun, odotti tarjoilijaa, vastaanotti laskun, kukin seuralainen etsi oman osuutensa vastaavan määrän pikkukolikoita, odotti tarjoilijaa ja poistui kahvilasta. Laskut aina meni pöydän piikkiin ja aina piti laskea tasarahaa, koska palautusraha tuli vain koko summasta. Täysi farssi. Kornia oli sekin, että monessa kahvilassa oli työntekijöitä lähes yhtä paljon kuin asiakkaita. Mutta halpaa ruokaa silti, ei taida paljoa mennä työvoimakuluihin... Tosin 90% ajastaanhan ne tarjoilijat seisoi tumput suorina turistien turhautuessa ikuiseen odottamiseen.

  Alkoholia tuli ostettua:
  - Balvenie, 12yo DoubleWood, 1.0L
  - Bowmore, Surf, 1.0L
  - Black Bottle, 10yo (blend), 0.7L
  - Connemara (Irish peated single malt), 0.7L
  - Torres 10, 0.7L
  - Absinth 60%, 0.35L

  Saas nähdä tuleeko uusia mainintoja pian viskithreadiin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit