Mikä jousitettu polkupyörä lapsen kuljetukseen?

2 kommenttia

Mikä olisi hyvä käyttöpyörä pienen 12-kiloisen lapsen kuljetukseen kaupungissa ja hiekkateillä? Ajattelisin, että:* Pyörässä tulisi mieluusti olla täysjousitus kulkua tasaamassa, koska lapsella ei ole mahdollisuutta nousta joustamaan katukivien ylityksissä niinkuin kuljettajalla.* Pyörässä tulisi olla kunnolliset rapakaaret yms., jotteivät renkaat roiskisi kosteasta maasta vettä pyörällä matkaavien päälle.* Kuljettajan jalat olisi hyvä saada helposti maahan saakka, jotta seisahdukset olisivat turvallisia, eikä lapsenistuin kallistuisi niissä paljon. Ehkä pyörässä pitäisi olla matala runko normaalin "miesten" rungon sijaan?* Urheilulliset ajo-ominaisuudet yms. ovat aivan toisarvoisessa asemassa edellä oleviin käyttö- ja turvallisuusseikkoihin nähden, mutta olisi tietysti mukava, ettei pyörä olisi hirmuisen raskas poljettava. Muutama vaihde saisi olla ja mieluummin käsijarrullinen kuin jalkajarrullinen, koska käsijarru on nopeampi ja olen sellaiseen tottunut.* Koska pyörän käyttö ei nousse kovin suureksi, niin pyörän ei välttämättä tarvitse olla markkinoiden pitkäikäisimpiä, kunhan se täyttää tehtävänsä ja on hintansa väärti.Mikä pyörä (malli, myyjä, hinta) täyttäisi edellä olevat vaatimukset? Myös turvallisia lastenistuimia saa suositella.

  
  • Laittaisin lapsen mieluummin sellaiseen kuljetuskärriin? Varmaan hinnaltaankin halvempi ratkaisu kuin uusi juositettu fillari?

      
  • Loppujen lopuksi hankin tavallisen 7-vaihteisen, käytetyn "naisten pyörän" ja siihen runkoon kiinnittyvän lapsenistuimen, mikä on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi, vaikka polkupyörän lapsennistuimet eivät tukevuudellaan olekaan minua vakuuttaneet. Joissakin selkänoja loppuu jo lapsen hartioiden tienoolle, mikä ei tunnu hyvältä lapsen pään ja niskan suojaamisen kannalta. Myöskään lapsen kiinnitykset istuimeen eivät yleensä ole likimainkaan samalla tasolla kuin autojen turvaistuimissa. Tavallisin kiinnitystapa taitaa olla 3-pisteinen.    Lapsenistuimesta runkokiinnikkeeseen menevät pitkät terästangot antavat pientä, lapsen mukavuutta toivottavasti parantavaa joustoa. Käytännössä olen huomannut, että lapsenistuin kannattaa säätää pituussuunnassa mahdollisimman lähelle omaa istuinta pyörän luikertelun minimoiseksi. Pyörän välitysten kannattaisi olla tarpeeksi tiheät, koska lisäpaino tekee ylämäistä raskaampia.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit