media center

4 kommenttia

tietokone tulee olohuoneeseen - oletko valmis?
Minä en ole ja siksi uusi aihe. Ns. mediacenter tietokoneita on alkanut ilmestyä pilvin pimein, siksi tämmöinen meikäpoika joutuu ihan ulalle. Joku pitäis hankkia, kun tuli hdtv-plasmakin hankittua ja s-vhs nauhuri veti viimeiset nauhansa poikki. Eikä sat.virittimelläkään nää hdtv-kanavia. Eikä pelkkää dvd-tallenninta viitsis ostaa.
Fujitsun Scaleo E:tä tuli vuosi sitten kokeiltua, mutta seuraavana päivänä se palasi kauppaan sudeksi todettuna.
Nyt on tullut uusi scaleo, ev-malli (evolution?) ja Aceriltakin löytyy salonkikelpoinen kone (aspire idea 510) jne, jne, jne. Vaan piisaako noiden minkään prosessori, jos aikoo hd:nä videoitaan editoida? Scaleolla on dual core 2,5 ja acerilla dual core 1,66. Tietääks joku ja uskaltaaks joku sanoa? Taikka suositella jotain muuta.

  
 • Suosittelen Macminiä, se voitti Mikrobitti -lehden pikkumikrojen testin.

    
 • Kiitokset Starckille! Ongelma on vain se, että haluaisin myös editoita videoitani ko. koneella ja Maciin siirtyminen merkitsisi monen satasen, ehkä parinkin tonnin ohjelmistoinvestointeja. :blush:

    
 • Siis hetkinen: parin tonnin ohjelmainvestointeja? Eikös Applen ja kenties maailman parhaimman editointiohjelman (Final Cut) saa jo tonnilla? Ja jos kevyempi softa riittää, Macin mukana tulee mainio iMovie HD. Siltä väliltä on sitten Final Cut Express. Macintosh on nimen omaan parhaimmillaan videopuuhissa, musiikkia ja graafista suunnittelua unohtamatta.

    
 • :smile: Katsohan vaan Veijo mitä Premiere Pro nykyään maksaa. Ja Photshop siihen päälle. Aikoinaan kun Premiere käsiini ajautui, ei siitä enää Mac-versiota tehty eikä taida vieläkään olla. Mitä taas tulee ns. halpaohjelmistoihin, se käyttää, jolle riittää eikä paremmasta tiedä. Esim. Pinnaclen Studio 10:ä olen kokeillut, mutta mopo se on - kaatukin yhtä helposti. Eikä senkään "paremmat" versiot mitään satasen ohjelmistoja ole. On syytä muistaa vanha hokema: Ladan hinnalla ei Mersua saa! :grin:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit