PDF pienemmäksi

9 kommenttia

Milläs tapaa olisi fiksuinta pienentää PDF tiedoston kokoa joka on lähdössä painoon mutta liian iso sähköpostin liitteeksi? Se on juliste ja parisataa megaa, eli uskallan kyllä pakata vähän mutta millä? Muutanko jpg:ksi, vai meneekä laatu surkeeksi?

  
 • Eikö sitä voi CD:llä tai usb-tikulla viedä/lähettää? Kaikki pakkaus aina huonontaa laatua, mutta toisaalta jos pakkaat sen esim jpg tiedostoksi parhaimmilla asetuksilla niin laatueroa tuskin huomaa. Ja tiedostokoko pitäisi tippua aika lailla. Eli muista ne parhaat aetukset niin pitäisi olla ok.  Teppo

    
 • Kitti teppo, Se on netissä toimiva painotalo print24 eli ei pysty paikan päälle kiikuttaa mitenkään. Just kyllä löysin sieltä sivuilta semmosen upload napin mutta en silti jaksais odotella että 400 megatavua latautuu. :kiss: Jpg:nä se olis viidennes tuosta ja näyttää ainakin mun näytöllä hyvältä?

    
 • En tiedä yhtään, miten tämä toimii, mutta http://convert.neevia.com/pdfcompress/ tuli vastaan kun Bingaili.  Joka tapauksessa, sama(t) tiedostot tuonne on upattava, joten se 400 megan uploadiin käytettävä aika menee myös siihen. Suoraan vaan printin sivuille tuuppaat, pääset ehkä helpoimmalla. Tosin jos mokkulan varassa olet jossa toimii vain gprs niin sitten kyllä kestää.

  Jaah, onkin näemmä vain 5mb max koko tiedostolla, ei siis toimi neeviakaan

    
 • Jaah, onkin näemmä vain 5mb max koko tiedostolla, ei siis toimi neeviakaan
  Joo noissa useissa on, sepä siinä just onkin mikä tekee tästä hankalaa...

    
 • Adobe Acrobat Professional osaa pakata pdf:ää pienemmäksi, jopa yllättävän pieneksi laadun havaittavasti huononematta. On tosin maksullinen ja kallis.

    
 • Tässä vertaillaan nyt kahta asiaa. Ei JPEG voi olla pienempi kuin PDF. PDF on samankokoinen tai pienempi kuin alkuperäinen tiedosto josta PDF on sitten tehty. PDF pakkaa tekstin yleensä pienemmäksi, kuva ei juuri muutu.

  Jos juliste on iso, joku A1-A2 kokoa, bittejä eli tarkkuutta pitää olla. Toki riippuu paljon mitä juliste esittää, siis onko kuvassa yksityiskohtia.

  200-400 megaa kuullostaa aika isolta.

  Jos painoon saa ladattua netin kautta materiaalin, ei 200 megaa mikään mahdoton paketti ole. Itse olen teetättänyt joskus valokuvia joista jokainen oli luokkaa 3 Mb ja valukuvia oli vajaa 200 kpl. Ifolor otti materiaalin vastaan mukisematta.

  Isojen tiedostojen siirtoon löytyy palvelu www.filemail.com. Sillä voi lähettää kaverille vaikka 2 gigan videon. Jostain "about" sivun alakulmasta löytyy nappi jolla sivut saa suomenkielisiksi.

    
 • Hei vain  Itse suosin useimmin PNG:tä kuvien tiedostomuotona, siitä kun muuntaa muihin ovat pienempiä mitä JPG:stä. Toki alkuperäinen resoluutio kannattaa pitää järkevällä tasolla, mutta korkeampana mitä lopputuote niin jälki ei huonone ainakaan.  Tony Arnold Tuominen

  Nurmijärvi

    
 • PNG on hyvä kaaviokuviin ym. vektorigrafiikkaan, mutta valokuvat on aina hyvä pitää JPEG muodossa, ellei halua todella isoja tiedostoja (tosin laatukaan ei sitten kärsisi.  PDF-tiedosto sisältää useita eri algoritmeja kuvien muodolle, häviöttömiä ZIP,PNG tyyppisiä pakkauksia kuin myös JPEG ja JPEG2000 tyyppisiä häviöllisiä pakkauksia.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit