Autoverotus muuttuu

1 kommentti

Meinasin aloittaa "on mielenkiintoista nähdä...jne.", mutta Suomessa kun asumme, onkin aihetta aloittaa, odotan pelonsekaisin tuntein minkä muutoksen Kekkos-Breshneviläinen virkamiesryhmä säätää uudistetussa autoverotuksessa alkaen -05 käymättä neuvotteluita kansalaisten tai minkään liiton kanssa, kuten on muun verotuksen tai palkkojen kanssa tehtävä. Edelleen näissä asioissa vallitsee diktatuuri ja sanelupolitiikka, eikä neuvotteluille anneta sijaa, vaikka asia koskee välittömästi 4 miljoonaa ajeneuvoa ja välillisesti koko Suomen kansaa.

Ajoneuvon omistusverosta on päästävä eroon, ja siirrettävä painopiste auton käytölle. Käyttömaksu oli alunperin Öljyalan keskusliiton järjestämä ylimääräinen maksu, joka koetaan melkoisena riesana. Käyttövoimavero eli dieselverolle ei myöskään löydy järkevää selitystä. Vaikka ei käyttäisi autoaan ollenkaan, joutuu hankintaveron ja arvonlisäveron sekä polttoaineveron lisäksi maksamaan omistusveroa käyttömaksun ja käyttövoimaveron muodossa. Monta veroa tästä tulikaan? 5 kpl päällekkäistä veroa. Muutetaan nimike omistusveroksi, annetaan autoilijoiden tai kansan pyöritellä sanaa pari päivää, sillä sitä se juuri on. Maksat omistusveroa ajoneuvostasi, ellet poista autoa rekisteristä, palauta rekisterikilpiä katsastustoimipaikalle. Sitten on huligaaneilla vapaa pääsy tuhoamaan ja potkimaan omistusverosta vapaan ajoneuvon hajalle.

Kaikki sellaiset verot on poistettava, jotka tämän päivän käytännön mukaan ovat voimassa, siitä huolimatta käytettiinkö autoa tai ei. Ei seisova käyttämätön auto kuormita ympäristöä, se ei ole vaaraksi muulle liikenteelle, ei aiheuta meluja tai päästöjä. Silloin siitä ei myöskään kuulu maksaa minkäänlaisia päiväveroja.

[SixPack muokkasi tätä viestiä 14.10.2004 klo 21:29]
  
  • Olen samaa mieltä. Erityisestikin Dieselverosta ja tuosta viimeisestä kappaleesta. En ole ihan täysin samaa mieltä mutta ainakin melkein samaa mieltä kirjoituksesi kanssa.
    Mistäköhän pitäisi kerätä jatkossa veroa enemmän? (autoista on helppo repiä verotusrahaa)

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit