Ajoneuvovero 6120erkkiä/v bensa-autolla!

4 kommenttia

On tämä sarvikuonojen maa, 9 päivän ajoneuvoverolappu tuli, 17 euroa, tekee 680 euroa vuosi! No on se hyvä etten joutunut päivästä maksamaan, sehän tekisi sentään 6120 euroa vuosi!! prkle.
ja sitten itketään osamaksulisästä :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: 6 tähteä akelle!

[King Of The Road muokkasi tätä viestiä 31.01.2005 klo 19:14]
  
 • Minulla oli auto uudelle verokaudelle käytössä 17 tuntia. Siitä 17 euron verolappu. 1 € / h. En ymmärrä miksi kahden eri auton veroja ei pysty yhdistämään jos ne eivät ole yhtä aikaa käytössä.

    
 • Sweitsissä on käytössä yksinkertainen ratkaisu.
  Edellyttää henkilökohtaiset rekisterikilvet kuten Suomessakin oli ennenvanhaan, ne mustat kilvet jotka irrotettiin autonvaihdon yhteydessä.
  Alppimaassa omistetaan kilvet. Niistä maksetaan vero ja vakuutus, ei eri autoluokkia tms. Sama hinta. Jos omistat useamman auton, joko hankit toiset rekisterikilvet tai sitten siirrät kilvet vaikka Mersusta Tippa-Relluun. Käytössä on kätevät liukukiskot. Se auto jossa kilvet on kiinni on vakuutettu ja verotettu. Yksinkertaista kun viranomainen vain itse haluaa tehdä asian helpoksi ilman järjettömiä byrokraattisia vippaskonsteja lähettämällä lippuja lappuja sinne tänne jne. Sveitsissä verotetaan työ, yritykset, ja elintarvikkeita. Maa ei ole lähtenyt sille linjalle, että autoiljoiden tulisi pitää valtio pystyssä, vaan sen tekevät elinkeino ja ihmiset, kuten useimmissa muissakin maissa tehdään.

    
 • Lainaus:
  31.01.2005 klo 19:13 King Of The Road kirjoitti
  On tämä sarvikuonojen maa, 9 päivän ajoneuvoverolappu tuli, 17 euroa, tekee 680 euroa vuosi! No on se hyvä etten joutunut päivästä maksamaan, sehän tekisi sentään 6120 euroa vuosi!! prkle.
  ja sitten itketään osamaksulisästä :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: :sleepy: 6 tähteä akelle!

  Autoverolaista:
  9 §
  Ajoneuvoveron määrä

  Ajoneuvoveron päivää kohden kannettava määrä on perusveron osuus lisättynä käyttövoimaveron osuudella. Veron määrä verokaudelle lasketaan kertomalla perus- ja käyttövoimaveron päiväkohtaisten määrien summa verokaudessa olevien päivien lukumäärällä.

  Vero määrätään niiden tietojen perusteella, jotka on ilmoitettu tai olisi pitänyt ilmoittaa rekisteriä pitävälle viranomaiselle.

  Erityisiä säännöksiä
  62 §
  Pienin perittävä, maksuunpantava ja palautettava määrä

  Maksuunpantavan ajoneuvoveron vähimmäismäärä verokaudelta on 17 euroa. Veroa palautetaan, jos palautettava määrä on viisi euroa tai sen yli. Alle viiden euron palautus voidaan siirtää seuraavan maksuunpanon hyvitykseksi.

  Pienin perittävä veron määrä on 10 euroa. Tämän määrän alittava saatava tai yhteenlaskettujen saatavien määrä peritään ainoastaan erityisestä syystä, jollaisena voidaan pitää saman verovelvollisen lukuisia tai tahallisia virhesuorituksia.
  :neutral:

  En taida ymmärtää lakitekstiä :grin:

    
 • Lainaus:
  31.01.2005 klo 19:13 King Of The Road kirjoitti
  On tämä sarvikuonojen maa, 9 päivän ajoneuvoverolappu tuli,

  ExQm lakisiteerauksen mukaan Maantiekuninkaan ei näin ollen tulisi suorittaa veroa ollenkaan, sillä 9 päivän vero jää alle € 10 joka on pienin perittävä vero. Näin sen ymmärrän tuosta lakitekstistä.

  Ilmeisesti Suomessa kun ollaan, on se ensin maksettava, jonka jälkeen veronkantaja palauttaa sen. Byrokraattien on teetettävä töitä itselleen veronmaksajien kustannuksella, koska voi paljastua, että heillä ei olekaan tarpeeksi töitä ja ovat korvattavissa yksinkertaisella pienellä vivahdekorjauksella lakitekstissä siten, ettei tarvitse lähettää lippuja turhaan eestaas ja maksella eestaas.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit