Diesel vs. Bensa

3 kommenttia

Onko kellään tietoa, mikäs se oli se TM:n lanseerama kannattavuuslaskelmakaava dieselkäyttöiselle henkilöautolle verrattaessa noin suunnilleen samanlaiseen, tosin bensiinikäyttöiseen? Siinä oli vastauksena kilometriä/vuosi. En tiedä, onko iskeny sokeus, mutta en vaan löydä sitä mistään. Sellainen muistikuva on, että se on ollut aivan viimeaikoina postilaatikkopalstalla...

  
 • Kustannusmielessä henkilöautolla on ajettava noin 50 000 km vuodessa , jotta diesel tulisi kannattavaksi . Mukavuus- ja makuasiat painavat lisäksi valinnassa jommakumman suuntaan.

    
 • No tuo 50 000km / vuosi on hyvin harvinainen tilanne, useimmiten matka jää puoleen tuosta. Mikäli alkuperäisen kysymyksen esittäjä osaa käyttää laskinta, voi ajokilometrimäärän varsin helposti laskea itsekin, tai sitten voi käyttää Excel- taulukkoa, jos hallitsee homman.

  Laskureita löytyy netistä mm mainio.net- sivustoilta. Heidän laskurinsa tosin ei huomioi hankintahintojen erotukselle korkoa, joka lisää vaadittavaa ajokilometrimäärää. Toisaalta, voi myös kysyä, kuinka monella kyseinen raha sitten kasvaisi tuottoa, vai menisikö se sitten kuitenkin johonkin muuhun "turhaan"...

    
 • Korolla on monellekin auton ostajalle merkitystä sikäli kun sitä joutuu maksamaan ostaessaan auton muulla kuin käteisrahoituksella.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit