Autoverotus ahdingossa

2 kommenttia

Tuulilasi-lehden nettisivuille on ilmestynyt EY:n komission joulun alla Suomelle lähettämä kirje.

Suomen valtio näyttää joutuneen ahdinkoon. Päätelmät -kohdassa mainitaan mm. " ..Suomen tasavalta on jättänyt täyttämättä kuudennen alv-direktiivin 17 artiklan 1 ja 2 kohdan mukaiset velvollisuutensa sekä rikkonut EY:n perustamisssopimuksen 90 artiklaa edellä esitetyin perusteluin." Rankkaa tekstiä.

Mutta lisää seuraa: "Lopuksi on todettava, että kun kuudetta alv-direktiiviä rikotaan ja sen seurauksena yhteisön omat varat vähenevät, Euroopan unioni on oikeutettu saamaan kyseisten omien varojen koko määrän lisättynä viivästyskorolla neuvoston asetuksen (EY, Euratom) Nro 1150/2000 11 artiklan mukaisesti".


Hallituksella annettiin kaksi kuukautta aikaa vastata kirjeeseen.
Antaa ehkä puhtia autoverouudistuksille?



[MatLog muokkasi tätä viestiä 18.01.2006 klo 16:12]
  

  • Hienoa. ojentaisi eu nyt suomea oikein kunnolla tuossa vero asiassa.

      
  • Minua onkin pari päivää askarruttanut 2 asiaa.
    Siskon mies oli käynyt Kapellskärissä päin työmatkalla, soitti kotoa Tukholmasta ja kertoi satamassa olleen Chrysler 300CRD Farkkuja yli 20 kpl. Jos nämä olisi olleet Tukholmassa voisi jotenkin ymmärtää asian, mutta 80 km pohjoiseen, T:holmasta katsoen ei missään. Venäläiset tuovat autonsa suoraan Rostock-Hanko. Minne nämä matkaavat? Hinta SEK 316.360 ex moms! € jotain 34K minus se momssi.

    Toinen juttu. Audi Tdi:n uusi käyttövoimaverolappu ei ole tullut. Edellinen oli maksettu 5.1.06 asti. Yleensä verottaja lähettää hyvissä ajoin verolaput. On ilmeisesti soitettava ja pyydettävä se. Vanhan mukaan ei voi tätä suorittaa, koska viitenumeroita ei voi kohdistaa ilman uutta verolippua. Joten onko posti hukannut, vaiko onko jotain tapahtumassa, jota verottaja ei halua maksaa kohta takaisin?

    Miten dieselvero muilla?

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit