Valmiustilan sähkönkulutus todellisuudessa

1 kommentti

Panasonic TX-55ez950e OLED -televisioni sähkönkulutus valmiustilassa vaikuttaisi olevan huomattavasti ilmoitettua suurempi. Kun televisio on valmiustilassa (punainen valo palaa, odotettu tässä tilassa 8 h), kulutus on mittarilla mitattaessa n. 18 W - 21 W.
Samalla mittarilla mitattuna esim. digiboksi näyttää kuluttavan n. 2 - 4 W. Teknisissä tiedoissa (https://www.panasonic.com/fi/consumer/tv/4k-oled/tx-55ez950e.specs.html) on kuitenkin ilmoitettu kulutukseksi vain 0,5 W.
Televisiosta on kytketty pois kaikki valikkojen kautta valmiustilan virrankulutukseen mahdollisesti liittyvät ominaisuudet.

Mikä aiheuttaa tällaisen poikkeaman ilmoitetun tiedon ja todellisuuden välillä?

  
  • Meillä PHLIPS 40pfl3008T/12 , 07/2013 malli kulutti valmiustilassa vähän mutaman tunnin tai muutaman päivän, sen jälkeen 10-15 wattia. Kun epäilin laitoin kulutusmittarin, siitä näki kulutuksen nousun. Aina kun käynnisti ja sammutti vei jonkin aikaa 1-2 W.

    Koska tv oli vara-tv olohuoneessa aloin pitämään irti pistorasiasta. Nyt kesällä jäi kiinni, syksyllä kerran aukaisin ja puoli tuntia katselin ja tv sammui. Sammui lopullisesti. Tori piste fi ilmoitus että lahjoitan ja ottajia tuli 6 tunnissa useita.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit