http://www.talouselama.fi/Tebatti/hiilidioksidin+osuutta+kasvihuonekaasuna+liioiteltu/a2229551
Tekniikan tohtori sanoo:
"Yleinen mielikuva ilmastonmuutoksesta on, että jokainen ihmisen tuottama CO2-molekyyli päätyy ilmakehään, jossa se säilyy vuosikymmeniä. Toinen yleinen käsitys on, että erittäin voimakkaana kasvihuonekaasuna hiilidioksidi on syypää ilmaston lämpenemiseen.
Hiilidioksidia on ilmakehässä noin 45 kertaa vähemmän kuin valtamerissä. Ihmisen tuottamasta päästömäärästä ilmakehään päätyy noin 40 prosenttia. Meriin liukenee noin 30 prosenttia, loppu menee kasvuston käyttöön.
Ilmakehän kautta kiertää vuosittain noin 220 gigatonnia hiilidioksidia. Siitä jää ilmakehään 1,8 prosenttia, ja ihmisen osuus tästä vuosittaisesta kierrosta on vain 4,3 prosenttia. Ilmakehän hiilidioksidimäärän vaihtumiseen menee insinööritieteiden mukaan laskien alle neljä vuotta.
Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC väittää kuitenkin tämän ajan olevan 50100 vuotta. IPCC ei myöskään tunnusta Henryn lakia, johon perustuu valtamerten niin sanottu CO2-pumppu: kylmät merialueet liuottavat hiilidioksidia, merivirrat kuljettavat vettä päiväntasaaja-alueelle, jossa hiilidioksidi lämpenemisen vuoksi vapautuu takaisin ilmakehään.
Matemaattisesti voidaan laskea, että ilmakehän CO2-pitoisuuden nousu seuraa yhtä tarkasti sekä fossiilisen hiilen polttamismäärää että valtamerten pintalämpötilan nousua. Kumpi tekijä on aiheuttaja? Vahvasti näyttää siltä, että meret säätelevät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.
Entä sitten hiilidioksidin voimakkuus kasvihuonekaasuna? Sen laskentaperusteet ovat jo monimutkaisempi juttu, mutta otetaan esiin pari seikkaa. Vuonna 2007 IPCC raportoi, että lämpötila oli noussut 0,76 °C, ja tämä johtui lähes täysin hiilidioksidista.
Raportin tieteelliset perusteet kuitenkin kertovat, että puolet tästä noususta johtuu ilmakehän vedestä. Sitä ei vaan koskaan julkisuudessa kerrota, koska se heikentäisi hiilidioksidin imagoa. Veden osuus perustuu oletukseen vakiollisesta suhteellisesta kosteudesta, joka ei mittausten mukaan pidä paikkaansa.
Hiilidioksiditeoria on pärjännyt kolmen seikan turvin. Nämä ovat IPCC:n arvovalta, median uutisointi sekä noin 150 vuoden aikajakso, jolloin lämpötila, CO2-pitoisuus ja auringon aktiivisuus kulkivat lähes yhtä jalkaa. Auringon aktiivisuus lakkasi kasvamasta vuoden 2000 paikkeilla ja nyt se on 1900-luvun alun tasolla.
Tämän seurauksena lämpötilan nousu pysähtyi vuonna 1998, ja kaikki tietokonemallit ovat epäonnistuneet ennustaessaan nykyistä tilannetta. Kun lämpötilan nousu on lakannut, ovat IPCC:n pasmat menneet sekaisin."
Vihdoinkin meilläkin aletaan puhua poliittisesti epäkorrektisti epäkorrektista asiasta tohtorisvoimin. Hyvä.
http://www.talouselama.fi/Tebatti/kysymykset/hiilidioksidipaastot+kasvavat+mutta+ilmasto+ei+lampene/a2229120