Liikenneministeri Merja Kyllönen on suoraselkäinen poliitikko !

1 kommentti

Suomen valtiovarainministerit saavat yleensä täydellisen paskahalvauksen kun aletaan keskustella autoveron korvaamisesta käyttömaksulla. Onneksi sentään liikenneministeri Kyllönen on tarttunut ripeästi asiaan ja herättänyt tarpeellisen keskustelun autoveron poistamisesta. Saataispa vielä kannanotto presidentiltä, joka aikanaan tuli tunnetuksi Mister Autoverona.



Yllä olevaan viitaten nimitän näin ollen Merja Kyllösen Suomen suoraselkäisimmäksi poliitikoksi. Toinen sija menee Matti Louekoskelle, joka ansiokkaasti on kiinnittänyt huomiota autoveron syrjivyyteen.



  
  • Toki nykyinen liikenneministeri on ollut näkyvä, mutta itse en kaipaa vähääkään mitään kilometrimaksua. Itse asiassa vasemmistolaiselta yllättävä ehdotus, toisaalta Neuvostoliitto ja DDR olivat vasemmistodiktatuureja. Jos polttoaineen hinta pysyy samana kaksinkertaistuu kilometrin hinta, eli pienituloiselle ikävä asia.



    Nykyinen käyttövero ja hankintavero on ennenkaikkea ohjaava, tosin hankintavero on turhan korkealla tasolla.



    Ohjaavuutta (kulutuslukema ) voi ilmeisesti manipuloida, eli laboratoriotulosta ei valitettavasti vahvisteta vaikkapa satunnaisen 10 henkilön ajamilla sykleillä, siten että kytkettynä saattaa olla ajovalot (huomiovalojen sijasta ) ja ilmastointi. Ajoon voi lipsahtaa ylinopeuksia rikesakkorajalla ja pari ohitusta siten että kierroslukumittari piipahtaa punarajalla.



    Vaikka onhan se teknisesti hieno saavutus että kokonaismassaltaan 3000 kg ja teholtaan 258 hv:n Range Rover pystyy samaan veroprosenttiin (päästöarvo ) kuin vaikkapa vm. 2005 Astra 1.8 bensa automaattivaihteella.

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit