Plasmatelkkari Amerikasta?

8 kommenttia

Olen palaamassa työkomennukselta USA:sta ja mielessä on käynyt plasma-tv:n tuonti Suomeen. Täältä saa useamman merkkisiä 42" -plasmatelkkareita 2,500 US dollarilla. Suomessa vastaavien laitteiden hinnat näyttävät liikkuvan yli 3,000 euron tasolla. Mahtaako hintainformaationi pitää paikkansa?
Toinen asia mikä askarruttaa on PAL/NTSC-kuvasignaalien konversiot. Kuinka yleisesti laitteet tukevat molempia signaaleja? Jos laite tukee vain NTSC-signaalia, niin kuinka hyviä ulkoiset konvertterit mahtavat olla?

  
 • Viime viikolla oli lehdessä 42" plasma 2990 euroa, joten hinnat eivät ole vielä USA:n tasolla, joten tuo mukanasi.

  Osta laite USAsta ilman viritintä (plasma näyttönä) ja hanki saman merkin PAL viritin täällä (tarkista tosin hinta täällä ennen päätöstä).

    
 • Kiitos vastauksestasi. Mitä mieltä olet ratkaisusta, jossa plasmatv liitetään Suomesta hankittuun digiboxiin?

    
 • Tuossa kombinaatiossa ei ole ongelmaa, koska kaikkien valmistajien tuotteet (ainakin päämerkkien, joiden teknisiä tietoja olen seurannut LG, Panasonic, Phillips) ottavat vastaan PAL (eurooppa), SECAM, NTSC (jenkki), XGA etc. signaaleja.

  Eli plasmanäyttö mukaan (varmista, että käsittelee myös PAL signaalia) ja Suomesta siihen digiboxi ja homma toimii. Kaikki analogiset kanavat ovat tarjolla digitaalisena (siis nämä normaalit ,YLE 1,2 MTV3, nelonen, subTV etc), joten et menetä yhtään kanavaa. Lisäksi 2007 syksyllä koko analoginen homma on historiaa.

    
 • Eikö siihen sitten tule järkyttävästi kaikkia postituskuluja ja odottamista jos Ameriikasta haluaa jotain tuollaista saada?

    
 • TUOMAS, eikö kannattais lukea noi edeltävät viestit, nimittäin jos olisit tehnyt niin, olisit huomannut, että "bostonilainen" on amerikassa ja palaamassa Suomeen, joten hän tuo laitteen mukanaan. Pientä tarkkaavaisuutta kuomaseni.

    
 • Bstonilaiselle tiedoksi, että kotikulmillasi on ao. liike, josta löytyy muutakin kuin plasmat. Mm. PAL DV-camcordereita, sekä muita PAL-tuotteita. Liikkeestä on hyvät kokemukset! :smile:
  http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?ci=1&sb=ps&pn=1&sq=desc&InitialSearch=yes&O=SearchBar&A=search&Q=*&shs=plasma

    
 • Halvimmillaan plasma-näytön saa Suomesta alle 2000 eurolla:

  http://www.pcsuperstore.fi/tuote.html?product_id=AOC-PD4262&category_id=7_5

  Kyseessä on siis pelkkä näyttö, eli viritin (digiboksi) pitää hommata erikseen. Onko kellään käytännön kokemusta tuosta PC-Superstoren kauppaamasta AOC-plasmasta? Valovoima ja kontrasti ei ainakaan näytä olevan huippuluokkaa...

    
 • Lainaus:
  09.09.2004 klo 06:38 wxyz kirjoitti
  TUOMAS, eikö kannattais lukea noi edeltävät viestit, nimittäin jos olisit tehnyt niin, olisit huomannut, että "bostonilainen" on amerikassa ja palaamassa Suomeen, joten hän tuo laitteen mukanaan. Pientä tarkkaavaisuutta kuomaseni.


  Luin vähän huolimattomasti. Mutta jos tuo laitteen mukanaan, niin tuleeko siihen "rahtimaksuja" tai jotain muuta? :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit